Κάποιοι ζηλεύουν την Νεμπράσκα, κάποιοι την Βενεζουέλα, εμείς όμως δεν ζηλεύουμε

Σύσσωμα τα ΜΜΕ της χώρας μας προσπαθούν να μας πείσουν για το πόσο σημαντικό είναι το πρωτογενές πλεόνασμα που πετύχαμε και το πόσο σημαντικό αντίκτυπο θα έχει στο μέλλον της χώρας μας.

Αυτή η ειδησεογραφία καλύπτει συνήθως τα μισά δελτία ειδήσεων γιατί στο άλλο μισό ακούμε για το πόσο δύσκολα την έχει η πλειοψηφία των Ελλήνων που στις νέες φορολογικές δηλώσεις που θα κατατεθούν σύντομα, θα υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος, μεγαλύτεροι φόροι, λιγότερες απαλλαγές και αρκετά ακόμα που μάλλον δεν τα έχουν ανακαλύψει ακόμα στις συσκέψεις που κάνουνε για να πιάσουν την φοροδιαφυγή.

Ο νυν πρωθυπουργός προφανώς αγνοεί την πραγματικότητα που είναι ότι η χώρα κοντεύει να μετατραπεί σε μία έρημη Ευρωπαϊκή Νεμπράσκα που όπως δείχνει η ταινία είναι μια γερασμένη πολιτεία με ανεργία και αυτή είναι η πραγματικότητα που έχουν δει όσοι την επισκέφθηκαν.

Διαβάζουμε συνέχεια για την εγκληματικότητα που υπάρχει στην Ελληνική επαρχία και με γοργή ταχύτητα μετατρέπει την χώρα σε μια άλλη Ελλάδα που δεν έχει σχέση με το παρελθόν.

Ο αντίπαλός του πρωθυπουργού που φιλοδοξεί να είναι ο νέος σωτήρας μας, αμφισβήτησε τις δηλώσεις του Bono και κάλεσε τους Ευρωπαίους να δώσουν την εξουσία στην αριστερά, προφανώς για να ταιριάζει με την ροκ κατάσταση που ζούμε, με μία διαφορά, ότι και οι δυο τους δεν καταλαβαίνουν ότι το ροκ που ίσως ξέρανε δεν υπάρχει πια.

Τόσα χρόνια κρίσης και το μόνο που έχει αλλάξει είναι το ότι ο πρόεδρος μας νοιώθει προσβεβλημένος που η τρόικα δεν καταλαβαίνει τις θυσίες του Ελληνικού λαού.

Αλλάζουν βέβαια και τα ποσά που ζητάνε οι τράπεζες για να καλύψουν τις οικονομικές τους ανάγκες. Τώρα πως γίνετε να μην έχουν ανάγκες, να πηγαίνει εξαιρετικά η οικονομία μας και όλο να ζητάνε νέα ενίσχυση, αυτό είναι άλλη υπόθεση.

Κώστας Ζουγρής