Η ιστορία με τις λίστες είναι Αμερικάνικη εφεύρεση που δεν έχει μόνο φίλους, τα 10 καλύτερα ή κάθε λίστα που δημιουργεί κάποιος, είναι σχεδόν αδύνατον να βρει ένα άλλο αντίστοιχο άτομο στον πλανήτη που να κάνει την ιδια επιλογή και να τοποθετήσει στην ίδια σειρά, κάτι σαν ένα από τα γνωστά τυχερά παιχνίδια που σου ζητούν συγκεκριμένους αριθμούς.

 

Όλοι οι άνθρωποι ακούνε μουσική, όχι απαραίτητα την ίδια, αλλά ακούνε από μωρά.

 

Αμέτρητοι ήχοι μέσα από τα τραγούδια περνάνε μέσα από την ανθρώπινη διαδρομή στην ζωή, πολλά από αυτά γίνονται αγαπημένα μας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και ύστερα παραχωρούν την θέση τους σε καινούργια, νέα ακούσματα, διαφορετικοί ήχοι και ρυθμοί που κρατάνε ενίοτε μερικά χρόνια και ύστερα.... παρελθόν.

 

Το ίδιο συμβαίνει και με τους καλλιτέχνες, όλοι μας ανάλογα την ηλικία του καθενός, είχαμε και έχουμε τα αγαπημένα μας συγκροτήματα. Για πόσα από αυτά όμως θα μπορούσαμε να ισχυρισθούμε ότι άλλαξαν την ζωή μας και τον τρόπο που ακούγαμε μουσική; σίγουρα για λίγα.

 

Υπάρχουν άλλα 40 συγκροτήματα που θα μπορούσαν να μπουν, αρχίσαμε με την σκέψη να βα΄λουμε 10, τα κάναμε 20, κάπου έπρεπε να τελειώσει

 

 

BEATLES

Το απόλυτο συγκρότημα που οι δίσκοι του συγκινούν ακόμα μικρούς και μεγάλους.

 

 

ROLLING STONES

Έχουν αποδείξει ότι είναι κατάλληλοι για όλες τις ηλικίες

 

WHO

Για πολλούς το πιο αγαπημένο συγκρότημα

 

 

LED ZEPPELIN

Αν ακούς μουσική και ροκ δύσκολα δεν θα έχεις ένα τουλάχιστον από τα άλμπουμ τους.


CURE
Αγαπημένο συγκρότημα με φανατικούς φίλους από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν και στην Ελλάδα, είχαμε την τύχη να είμαστε οι πρώτοι που τους κάναμε γνωστούς στο Ελληνικό κοινό.

 

CLASH
Συγκρότημα που στα λίγα σχετικά χρόνια που δραστηριοποιήθηκε είχε μία δυναμική που επηρέασε εκατομμύρια νέους σε όλο τον πλανήτη και κατάφερε να το συζητούν ακόμα και σήμερα.

 

U2
Οι U2 είναι μόλις το ένα από τα δύο ονόματα που υπάρχουν και στις δύο λίστες. Κανένα άλλο συγκρότημα δεν κατάφερε να τους ξεπεράσει από την χρονιά που εμφανίσθηκαν. Έχουν περάσει 36 χρόνια από τότε που τους είδαμε για πρώτη φορά σε ένα μικρό κλαμπ σε Αμερικάνικη πόλη, μαζί με άλλα 30 άτομα, γιατί τότε ήταν εντελώς άγνωστοι εκεί, και παραμένουν κορυφαίοι.

 

METALLICA
Υπάρχουν φίλοι των Metallica που νοσταλγούν την πρώτη, αρχική εποχή τους στην δεκαετία του '80, όμως η πορεία τους βρήκε ανταπόκριση μέχρι σήμερα και υπάρχουν 15χρονα που τους ακούνε.

 

PINK FLOYD
Αυτοί είναι το δεύτερο συγκρότημα που υπάρχει και στις δύο λίστες, κι αυτό γιατί κάθε εποχή τους κατάφερε να έχει και νεότερους φίλους, παρ' όλο που έχουν να παίξουν μαζί ολόκληρο μουσικό σετ, σχεδόν 30 χρόνια.

 

IRON MAIDEN
Οι Iron Maiden είναι ένα ακόμα συγκρότημα με μακρόχρονη πορεία που την παρακολουθούν εκατομμύρια φίλοι σε όλο τον πλανήτη, φανατικούς φίλους έχουν και στην χώρα μας, όπου για πολλούς είναι κάτι σαν τρόπος ζωής.

 

DEPECHE MODE
Τους γνωρίσαμε από κοντά το 1985, όταν ήταν νεαρά παιδιά και είναι από τα λίγα συγκροτήματα που πραγματικά άλλαξαν τον τρόπο ζωής πολλών νέων της κάθε εποχής και ειδικά αυτών της δεκαετίας του '80.

 

 

DEEP PURPLE

Για να μπουν αυτοί, βγάλαμε τους Red Hot Chili Peppers

 

THE DOORS

Για μας τουλάχιστον, είχαν μια ξεχωριστή γοητεία

 

PEARL JAM

Κάθε όνομα που μπαίνει στην λίστα αποδεικνύει το πόσο αδύναμη είναι αφού είναι αδύνατον να χωρέσουν όλα σε 20 θέσεις

 

 

GUNS N ROSES
Συνώνυμοι με την αλλαγή στο ροκ που άρχισε από την εμφάνιση τους στην δεκαετία του '80.

 

R.E.M.
Άλλο ένα αγαπημένο συγκρότημα που πιάνει και νεότερες ηλικίες, τους γνωρίσαμε κι αυτούς στα πρώτα τους βήματα.

 

RADIOHEAD
Μετά την εμφάνιση τους ο ήχος της μουσικής που αγαπούσαμε μπήκε σε άλλη διάσταση και είναι δεμένος με κάθε τι καινούργιο.

 

 

 

THE SMITHS
Οι Smiths δεν ήταν βέβαια το συγκρότημα με τις φοβερές επιτυχίες, είχαν όμως ένα δικό τους προσωπικό στίγμα που συνέχεια κέρδιζε νέους φίλους.

 

 

 

QUEEN
Συγκρότημα που από μόνος του ο Freddy Mercury ήταν μία ολόκληρη κατηγορία.

 

DIRE STRAITS
Συγκρότημα που άρχισε την παγκόσμια επιτυχία του από την Ελλάδα και αυτό δεν το ξεχνάει ο φίλος μας ο Mark Knopfler.

  

Αν πιστεύεις ότι αξίζουμε την συνεισφορά σου, και έχεις την δυνατότητα, είναι εύκολο να το κάνεις. Με αποκλειστικές ενημερώσεις θα είσαι 'πιο κοντά στην μουσική'

 

 

Με τη δωρεά οποιουδήποτε ποσού παίρνετε 1 από τα 9 ηλεκτρονικά μας βιβλία... 200 Ροκ Άλμπουμ & η ιστορία τους, 50 Heavy Metal-Hard Rock Album, 50 Indie-Punk Album, 101 Soul/Black/Hip-Hop Album, Ένα όμορφο μουσικό ταξίδι 5 χρόνια στην Ελευθεροτυπία,Το μουσικό ταξίδι του Γιάννη Πετρίδη 5 χρόνια στην Ελευθεροτυπία, 'Η μουσική στη ζωή μας, μια μικρή ιστορία της', 'Μουσική κιβωτός, τραγούδια και συνθέσεις που αγαπήσαμε στη ζωή μας', 'ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ - Πώς να αποφύγετε το έμφραγμα και πώς να επιζήσετε μετά από αυτό- Από τον Κώστα Ζουγρή' (Pay Pal ή πιστωτική, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ GR1401106690000066974208036 EUROBANK GR1002603940000130200197486 ALPHA BANK GR7801401390139002340035656 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR71 0171 4350 0064 3501 0085 835