1.000.000 αδέσποτα σκυλιά στην Ελλάδα διχάζουν τον κόσμο

Πρώτο θέμα στα Αγγλικά ΜΜΕ ο θάνατος Αγγλίδας 64 ετών στην Ελλάδα μετά από επίθεση αδέσπωτων σκυλιών στην Βόρεια Ελλάδα, όπως λένε οι Βρετανοί στην Ελλάδα ζουν περισσότερα από 1.000.000 σκυλιά.

Προσωπικά τα αγαπάω, είχα για χρόνια σκύλο, αλλά μου έχουν επιτεθεί αρκετές φορές και με έχουν δαγκώσει μία και κατέφυγα στο νοσοκομείο.

Μου έχουν επιτεθεί δύο φορές ενώ συνόδευα μωρό σε καροτσάκι και την γλύτωσαν φτηνά και χάρις στην ψυχραιμία που έδειξα γιατί αυτά έτσι και καταλάβουν ότι φοβάσαι, την πάτησες.

Το σφίξιμο όμως στην καρδιά το ένοιωσα και έχω πρόβλημα, όπως φαντάζομαι και άλλοι ή αυτή η άτυχη Αγγλίδα που έχασε την ζωή της.

Λόγω της οικονομικής κρίσης, οι ιδιοκτήτες τους τα παρατάνε στις μακρινές συνοικίες της κάθε πόλης, αυτά με τον καιρό αγριεύουν, αφού δεν έχουν να φάνε και δεν μπορεί να τους δείξει αγάπη ο περαστικός, αφού του επιτίθωνται, παρά μόνο οι κάτοικοι της περιοχής όπου μένουν.

Είναι ένα θέμα ταμπού που διχάζει την κοινωνία γιατί οι επαγγελματίες φιλόζωοι που λένε διάφοροι ότι παίρνουν επιδοτήσεις, αλλά δεν ξέρουμε το τις κάνουν και αν τα στειρώνουν τουλάχιστον.

Στο κάτω κάτω δεν είναι δικό μου πρόβλημα να δώσω λύση στο τι θα γίνει, είναι θέμα της πολιτείας που όπως σε όλα είναι ανύπαρκτη, θέλει μόνο να εισπράτει φόρους και δημοτικά τέλη, είναι όμως πρόβλημα.

Ζούμε μια σκυλίσια ζωή σε μια ανύπαρκτη χώρα σε ότι αφορά τα αυτονόητα, αυτό συμβαίνει βέβαια όχι τώρα, για να μην μας την πέσουν οι γνωστοί καμικάζι του διαδιξτύου, αλλά εδώ και δεκαετίες, απλά το πρόβλημα με τα αδέσποτα τώρα έγινε πιο έντονο.

Είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια νομίζω με τα μικροτσίπ, αλλά κια υτή χάθηκε στην διαδρομή, του λάχιστο θα ξέραμε ποιοι είναι αυτοί που παίζουν με την ζωή τους και ύστερα τα εγκαταλείπουν στην τύχη τους.

Ξέρω ότι θα κάνω εχθρούς κάποιους αλλά κάποιος πρέπει να μιλησει αυτή τη παράξενη χώρα.

https://www.apotis4stis5.com/lists-f/3166-10-tragoudia-gia-skilous

Κώστας Ζουγρής