'Μην πυροβολείτε τον πιανίστα'

Μουσική, διάφοροι ήχοι φτάνουν στα αυτιά μας και προσπαθούν να μας χαλαρώσουν μετά από μία συνηθισμένη μέρα που σπάνια πια θα είναι χαλαρή όπως συνέβαινε κάποτε που όλα έτρεχαν σαν ένα καλοκουρδισμένο ρολόι χωρίς να έχουμε την σημερινή αγωνία που οδηγεί, κυρίως τους νέους μας στο άγχος.

Εδώ και πολλές δεκαετίες εμείς βιώνουμε την δική μας αγωνία, με το τι θα σας παρουσιάσουμε για να κερδίσουμε και να διατηρήσουμε σε άλλες περιπτώσεις το ενδιαφέρον σας.

Όποιος νομίζει ότι είναι εύκολο να κρατάς ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού, συνέχεια επί 43 χρόνια, κάνει λάθος.

Ατέλειωτες συζητήσεις, τώρα πια από το τηλέφωνο με τον Γιάννη για να σχολιάσουμε τις μουσικές, πολιτικές, κοινωνικές, αθλητικές, καλλιτεχνικές και όλες τις καθημερινές εξελίξεις της εποχής μας.

Μη νομίζετε ότι κι εμείς πάντα συμφωνούμε, συχνά έχουμε, από παιδιά τις διαφορές μας, πα΄ντα όμως κάπου τα βρίσκουμε στο τέλος.

Όλα αυτά που ακούσατε και ακούτε τόσα χρόνια είναι προϊόν συζητήσεων και αναζητήσεων που κρατούν ώρες.

Ο Γιάννης είναι τελειομανής και απαιτητικός σε ότι παρουσιάζει, επίσης δεν θέλει να συνδέεται το όνομα του με κάτι που δεν έχει επιτυχία.

Κάθε μέρα λοιπόν, κάτι θα προκείψει που σίγουρα δεν θα έχει την αποδοχή του 100% όσων μας παρακολουθούν, κάτι τέτοιο θα ήταν παράλογο.

Πρόσφατα παραδείγματα οι σύγχρονες μονομαχίες/συγκρίσεις Μοσχολιού-Μαρινέλλας, Jam-Smiths, Cave-Costello, η αναφορά στον Χαρούλη.

Όλα αυτά δεν βρήκαν σύμφωνους όλους τους επισκέπτες μας, όμως οι πραγματικές νέες μουσικές ειδήσεις είναι ελάχιστες και η δουλειά του πιανίστα είναι να μην αποκοιμηθούν οι ακροατές του.

Μας κατηγόρησαν κάποιοι ότι προωθούμε τον Χαρούλη και αγνοούμε άλλα νέα διαμάντια όπως έγραψε μία φίλη μας.

Μα αυτά τα θέματα εσείς τα κάνατε αυτό που αποκαλούν οι φίλοι του διαδικτύου Viral, γιατί δεν κάνατε
Viral την ανάρτηση για τον νέο καλλιτέχνη που συχνά βάζουμε στις σελίδες μας ή τις αναφορές μας στην κλασική μουσική, ην τζαζ και τόσα άλλα ποιοτικά όπως πιστεύουμε θέματα.

Μα ανεβάζετε θέματα για ζώδια.και έχετε το θράσος να μας ζητάτε χρήματα σαν ζητιάνοι.

Αυτό το θέμα πραγματικά με πονάει, σχεδόν όλοι αδιαφορούν, είναι ζήτημα αν συγκεντρώνουμε τριψήφιο αριθμό χρημάτων και μας κατηγορούν,για να παίξουμε με τους όρους τους, είναι σαν να περνάς στα φανάρια και να βρίζεις τον αμίλητο επαίτη που περιμένει την βοήθεια σας.

Χθες συμπληρώσαμε τα 3.000.000 μοναδικών επισκεπτών, προσωπικά κάθωμε πάνω στον υπολογιστή τόσες ώρες, που σίγουρα θα με κτυπήσει στην υγεία μου και μου στερεί την ενασχόληση με άλλες ίσως κερδοφόρες δραστηριότητες, δεν είμαστε τέλειοι, κάνουμε κι εμείς λάθη, ίσως χρησιμοποιώ προσωπικά λάθος επιθετικές ατάκες σαν τίτλους, αλλά ο Άρης Γκρίτζαλης που ήλθε και μας πρότεινε να βγάλουμε το Ποπ και Ροκ και ελπίζω να είναι καλά, έλεγε, ομάδα που τραβάει δεν την αλλάζεις.

Έτσι κι εσείς,αν δεν βρείτε ενδιαφέροντα αυτά που γράφουμε θα μας χαιρετήσετε, όσο για την βοήθεια σας, που είναι απαραίτητη γιατί τα media shops ουσιαστικά σχεδόν όλα μας κοροίδεύουν και μας οδηγούν με την στάση τους σ'αυτό που αποκαλούμε 'ξαφνικό θάνατο'.

Απολαύστε την μουσική λοιπόν και μην πυροβολείτε τον πιανίστα αν διασκεδάζετε.

Κώστας Ζουγρής