Έπρεπε να παραιτηθεί ο Κουρουμπλής;

Έπρεπε να παραιτηθεί ο Κουρουμπλής;

Στην Ελλάδα έχουμε σαν καραμέλλα στο στόμα την απαίτηση να παραιτούνται οι αρμόδιοι υπουργοί όταν τυχαίνει ένα γεγονός που εμπίπτει στην δικαιοδοσία τους.

Μην πάτε πίσω στο χρόνο, σκεφτείτε απλά πόσες παραιτήσεις μελών της παρούσης κυβέρνησης έχει ζητήσει η αντιπολίτευση στο χρονικό διάστημα που μας κυβερνούν αυτοί που επέλεξε ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του.

Το ίδιο βέβαια συνέβαινε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις αφού είναι παράδοση να ζητά η αντιπολίτευση την παραίτηση του κάθε υπουργού μετά από κάθε πρόβλημα.

Η καταστροφή στον σαρωνικό είναι ανυπολόγιστη και κανείς δεν ξέρει πόσο χρονικό διάστημα θα βιώνουν οι κάτοικοι της Αττικής της συνέπειες της.

Οι κυβερνήσεις των 7 τελευταίων ετών πραγματικά έκαναν τα πάντα σε κάθε επίπεδο για να γίνουμε
αυτό που συνηθίσαμε να αποκαλούμε τριτοκοσμική χώρα.

Ο αρμόδιος υπουργός έχει βέβαια τις ευθύνες του αφού είναι ο προϊστάμενος για ανάλογες υποθέσεις.
Το αν θα παραιτείτο ή όχι ήταν θέμα χαρακτήρα, πιστεύω όμως ότι οι συνέπειες της ρύπανσης δεν αποκλείεται να οδηγήσουν τον πρωθυπουργό στο να τον παραιτήσει.

Δεν έχει συνειδητοποιήσει απόλυτα ο κόσμος τις συνέπειες της ρύπανσης και πέρα από τον κομματικό φανατισμό υπάρχει και η πραγματική διάσταση του προβλήματος που θίγει όλους τους κάτοικους της Αττικής, αλλά και της υπόλοιπης χώρας από τις επιπτώσεις στην οικονομί, την αλιεία, τον τουρισμό και πολλά άλλα.

Αυτό που δεν κάνουν λοιπόν οι κυβερνήσεις, είναι το να επιλέγουν τους κατάλληλους υπουργούς.

Όπως συμβαίνει στα πάντα σ'αυτή την έρημη χώρα, όλα γίνονται με βάση τις κομματικές ισορροπίες, κανείς πρωθυπουργός δεν σκέφτηκε ποτέ την χώρα, όλοι σκέφτονται το κόμμα.

Αν σκεφτόντουσαν την χώρα, δεν θα έκαναν τόσο συχνά ανασχηματισμούς, κάτι που στην ουσία δείχνει την πρόθεση τους να ικανοποιήσουν το κόμμα και όχι την χώρα.

Ένας ικανός υπουργός δεν αλλάζει, ένας ανίκανος, πάει για πάντα στο σπίτι του, δεν του αλλάζουμε υπουργείο.

Κώστας Ζουγρής