Fight the real enemy - Sinead O'Connor

Fight the real enemy - Sinead O'Connor

Από τον ALi Mathloum

1992, ζωντανή εκπομπή Saturday Night Live. H απρόσμενη και ακραία επίθεση της κατά της καθολικής εκκλησίας στον αέρα της εκπομπής φέρνοντας στην επιφάνεια ένα θέμα που η κοινή τότε γνώμη αγνοούσε. Σχεδόν της κόστισε την καριέρα κ της κόλλησε την στάμπα της ''τρελής''.

.....Ακτιβισμός για κοινωνικά θέματα, το γράμμα στην Μiley Cyrus, boycotάρισμα στα βραβεία Γκράμι, αντισυμβατικό κούρεμα, η κόντρα με τον Prince και γενικώς η ζωή της όλη μια διαμάχη και ένας αγώνας για απόδοση δικαιοσύνης και επαγρύπνησης της κοινής γνώμης σε θέματα που τα ΜΜΕ δε θα σου αναλύσουν και πολύ.

....Όπως για παράδειγμα την παιδική κακοποίηση στους κύκλους της χριστιανοκαθολικής εκκλησίας που συγκαλυπτόταν για χρόνια από θύτες, θύματα και το όλο κύκλωμα. Έτσι λοιπόν ένα βράδυ Οκτωβρίου στο 1992 η αγανακτησμένη και καθολικής ανατροφής Σινέντ ήταν καλεσμένη να τραγουδήσει μια ακαπέλα εκδοχή του τραγουδιού 'War' του θρυλικού Μπομπ Μάρλει στην ιστορική εκπομπή Saturday Night Live, που τρέχει έως κ σήμερα. Το τραγούδι έχει αντιρατσιστικούς κ αντιπολεμικούς στίχους, Η Ο'Κονορ παρόλα αυτα εντελώς απρόσμενα κ με καμία συγκατάθεση ή συνεννόηση με την παραγωγή έκανε κάποιες παραλλαγές και εμπλούτισε το τραγούδι με αναφορές στην παιδική κακοποίηση. Προς το τέλος του κομματιού μπροστά στα σαστισμένα βλέμματα ολόκληρης της πουριτανής αμερικάνικης κοινωνίας φώναξε <FIGHT THE REAL ENEMY> σκίζοντας επιδεικτικά μπροστά στην κάμερα μια φωτογραφία του ΠΑΠΑ ΙΩΝΝΗ ΠΑΥΛΟΥ Β'. Μπορεί τώρα 25 χρόνια μετά το θέμα να έχει πάρει μέσα στα χρόνια διαστάσεις κ προβολή άλλα εκείνη την εποχή η κοινή παγκόσμια γνώμη δεν είχε ΚΑΜΙΑ ιδέα για τα εγκλήματα κατά των παιδικών ψυχών που συγκαλυπτόντουσαν από τους....άγιους πατέρες μας.

....Η Σινέντ είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, με περίσσιο θάρρος ίσα με τους 300 Σπαρτιάτες όλους μαζί κ το έχει αποδείξει επανειλημμένως! Πέρα από καταπληκτική τραγουδιστρια είναι μια από τις προσωπικότητες που παλεύει αληθινά για να αλλάξει τον κόσμο χωρίς διπλωματικότητες κ δήθενισμούς. ακούς κύριε bono;