Οι συναυλίες που σημάδεψαν την ζωή του Γιάννη Πετρίδη: Elton John

Αποκαλυπτική συνέντευξη του Γιάννη Πετρίδη στο In.gr

 

Έχω παρακολουθήσει εκατοντάδες συναυλίες. Ελάχιστες φορές πήγα κάπου μόνο για τον χαβαλέ ή για να περάσω απλά την ώρα μου πίνοντας ένα ποτό.

 

Το θεωρούσα χαμένο χρόνο που θα μπορούσα να τον αξιοποιήσω με κάτι πιο ενδιαφέρον. Παρ' όλα αυτά έχω δει πολλές συναυλίες που θα μπορούσα να αποφύγω.

 

Οι συναυλίες που ακολουθούν δεν σημαίνει ότι είναι οι καλύτερες που έχω δει στην ζωή μου, κάποιες είναι, αλλά την κάθε μία την θυμάμαι για διαφορετικό λόγο.

 

Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που το παιδικό μου όνειρο και χόμπι για την μουσική μου χάρισε μια υπέροχη ζωή που ξεπέρασε τα όρια της φαντασίας.

 

Εύχομαι πολλοί από εσάς να έζησαν στην ζωή τους αυτά που επιθυμούσαν από μικροί και έτσι θα μπορούν να με καταλάβουν.

 

 

 

 

Θεωρώ τον Elton John, όπως έχω πει δεκάδες φορές στην εκπομπή, έναν κορυφαίο μουσικό ιδιαίτερα για τα άλμπουμ που έβγαλε στο πρώτο μισό της δεκαετίας του '70.

 

 

 

 

Αν ανατρέξετε στην ιστορία των συναυλιών, θα ανακαλύψετε ότι οι συναυλίες του εκείνης της εποχής ήταν αξεπέραστες, τον Μάιο του '76 τον είδα στο Southampton όταν πραγματοποιούσε την περιοδεία του Louder Than Concord.

 

 

 

 

Την συναυλία άνοιξε ο Murray Head που ήταν αστέρι πρώτου μεγέθους τότε από την συμμετοχή του στο Hair και το Jesus Christ Superstar και ταινίες όπως το εξαιρετικό Sunday, Bloody Sunday.

 

 

 

 

O Elton εκείνη την εποχή είχε στο συγκρότημα του αξεπέραστους μουσικούς όπως οι Ray Cooper, James Newton Howard, Kenny Passarelli, Davy Johnstone κα.

 

Θα μείνει για πάντα στην μνήμη μου η φιγούρα του δίπλα στο πιάνο και τα κόλπα που έκανε.

 

Γιάννης Πετρίδης

ΥΓ τα βίντεο είναι από άλλες συναυλίες της ίδιας χρονιάς.