Ο Γιάννης Πετρίδης και οι αγαπημένες του συναυλίες: 1981 οι Clash στο Lyceum

Πάρα πολλά χρόνια προσπαθώ την ημέρα των Ελληνικών εκλογών να μην είμαι στην Αθήνα για να έχω την δικαιολογία του γιατί δεν ψήφισα.

 

Στις 18 Οκτωβρίου του 1981, ημέρα εκλογών τότε, εγώ βρισκόμουν με τον Γιάννη Μαλαθρώνα στο Lyceum του Λονδίνου για να δούμε μία από τις καλύτερες συναυλίες που έχω απολαύσει στην ζωή μου, αυτή των Clash.

 

Ο Γιάννης Μαλαθρώνας σπούδαζε τότε στο Λονδίνο και ήταν ανταποκριτής του Ποπ & Ροκ και κάθε φορά που πήγαινα εκεί τον συναντούσα για να παρακολουθήσουμε μαζί συναυλίες σε μία από τις καλύτερες περιόδους της Βρετανικής μουσικής σκηνής.

 

 

 

Από σώου στην Βιέννη την ίδια χρονιά

 

 

Φανατικός οπαδός όλης αυτής της νέας κίνησης, ήταν πολύ σωστός στις απόψεις του και βοήθησε πάρα πολύ το περιοδικό μας, όπως και άλλα παιδιά τότε, να αγαπηθεί όλη αυτή η σκηνή από τους Έλληνες φίλους της ροκ μουσικής.

 

Είναι πολύ σπουδαίο να βλέπεις το κάθε συγκρότημα μπροστά στο δικό του κοινό. Αυτός ήταν και ο λόγος που αγάπησα όλη αυτή τη σκηνή και μετέφερα τον ενθουσιασμό μου στους ακροατές της εκπομπής, γιατί βλέποντας συναυλίες όλως των αξιόλογων γκρουπ τότε, μπροστά στους οπαδούς τους που τους ήξεραν τόσο καλά, μεταφερόταν κατά κάποιο τρόπο, αυτή η δυναμική και σε εμένα.

 

Image result for 1981 clash at lyceum

Οι Clash ήταν καταιγιστικοί εκείνο το βράδυ και πολλοί θεωρούν αυτές τις συναυλίες τους εκείνου του φθινοπώρου σαν τις καλύτερες στην καριέρα τους.

 

 

 

Αυτή είναι η λίστα με τα τραγούδια που έπαιξαν στο Lyceum.

 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Intro... Broadway
One More Time
Know your Rights
Guns of Brixton
Train in Vain
White Man in Ham Palais
Magnificent 7
Clash City Rockers
Koka Kola
Ivan Meets Gi Joe
Junco Partner
The Leader
I Fought the Law
Grafitti Rap
Ghetto Defendent
Spanish Bombs
Somebody Got Murdered
London Calling
Clampdown
Radio Clash
Charlie Don’t Surf
Stay Free
Armagideon Time
Career Opportunities
Innoculated City
Brand New Cadilac
Safe European Home
Bankrobber
Should I Stay or Should I go
Washington Bullets

Βγαίνοντας αλαφιασμένοι από την συναυλία των Clash, βρήκαμε ένα τηλεφωνικό θάλαμο για να τηλεφωνήσουμε στην Αθήνα για να μάθουμε τα αποτελέσματα των εκλογών.

 

Κινητά δεν υπήρχαν τότε...

 

 

 

Γιάννης Πετρίδης