Αχ! να είχα σε βίντεο την συζήτηση Elton John-Γιάννη Πετρίδη

Αχ! να είχα σε βίντεο την συζήτηση Elton John-Γιάννη Πετρίδη

Διάβασα πριν από λίγο την είδηση για την επίσκεψη του Elton John σε δισκάδικο του Βανκούβερ στον Καναδά όπου αναζήτησε να βρει βινύλια του ράπερ

Tech N9ne και θυμήθηκα την συνάντηση του Πετρίδη με τον δημοφιλή τραγουδιστή και την ατελείωτη συζήτηση που είχαν για την μουσική και την ιστορία της.

Ο Elton John είναι ένας από τους πιο φανατικούς συλλέκτες δίσκων και έχει αγοράσει σπίτια σε διάφορα σημεία του πλανήτη όπου αποθηκεύει ότι αγοράζει και τότε τουλάχιστον αγόραζε ότι κυκλοφορούσε.

Είχε δώσει εντολή στα δισκοπωλεία της αλυσίδας Tower και κάθε Τρίτη πρωί του έστελναν τον λογαριασμό και ότι κυκλοφορούσε σε εβδομαδιαία βάση.

Δεν είναι τυχαίο το ότι τραγούδησε μαζί με την Lady Gaga πριν μερικά χρόνια στον χώρο που ήταν στο Χόλυγουντ, το κατάστημα Tower στο οποίο οι περισσότεροι από εμάς έχουν αφήσει μικρές περιουσίες, αλλά και αναμνήσεις από μια άλλη εποχή που νιώθαμε σαν παιδιά κάθε φορά που ανακαλύπταμε κάτι που ψάχναμε καιρό.

O Elton John άφησε τελικά στο κατάστημα 200 δολάρια για δίσκους των Scritti Pollitti, το κατάστημα δεν είχε δίσκους του TechN9ne.

Η πρώτη επαφή του με την δισκογραφία ήταν σαν υπάλληλος σε εταιρία που έψαχνε για νέους συνθέτες, έτσι συνδύασε από μικρός την αγάπη του για την μουσική με την ανάγκη για επιβίωση.

Οι περισσότεροι μεγάλοι καλλιτέχνες, ή όσοι ασχολήθηκαν επαγγελματικά με την μουσική ξεκίνησαν από μια πρώτη πρόχειρη σχεδόν δουλειά που είχε σχέση με την μουσική παρέχοντας τις υπηρεσίες τους σε επιχειρήσεις που είχαν κάποια σχέση με το είδος και αν ήταν τυχεροί προχωρούσαν πιο πέρα.

Όπως συμβαίνει με όλους μας, σε κάθε τραγούδι του ο κάθε καλλιτέχνης βάζει ένα κομμάτι από τις αναμνήσεις του, έτσι στο Crocodile Rock, ο Elton John έβαλε ένα κομμάτι από το Speedy Gonzales που άκουγε πιτσιρικάς.

Από ότι λέει ο Γιάννης, ο Elton κάνει σαν μικρό παιδί όταν μιλάει για μουσική και αυτό το ενισχύει η πρόσφατη δήλωση του όπου μιλώντας για μία ακόμα αφορά για τον χαμό του φίλου του George Michael μας αποκάλυψε ότι ενώ καθόντουσαν σε ένα αυτοκίνητο δίπλα στο Hyde Park είχε πει στον George Michael ότι όταν άκουσε για πρώτη φορά το Wake me Up Before You Go Go των Wham! σκέφτηκε ότι ήταν το τραγούδι που πλησίαζε περισσότερο τον ήχο της Motown.

Το κάθε τραγούδι που βάζουμε σ'αυτήν την σελίδα αποτελεί κομμάτι από την ζωή μας και αποτελεί ένα συμπλήρωμα του Puzzle που συνθέτει μια μουσική βιβλιοθήκη με ατελείωτα σε αριθμό τραγούδια. Αυτό θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές που ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουν να το συμπληρώνουν.

Η πολιτεία μπορεί να αδιαφορεί για μας και ότι κάνουμε εδώ και σχεδόν μισό αιώνα, το ίδιο αδιάφοροι δείχνουν να είναι και αυτοί που μοιράζουν την διαφημιστική πίτα, αφού δεν έχει σημασία γι' αυτούς η επισκεψιμότητα, αλλά το αν είσαι 'μέλος του κλαμπ των ισχυρών'.

Το πόσο θα αντέξουμε, θα το μάθουμε στο μέλλον, η (ψωρο) υπερηφάνεια μερικών δεν μας επιτρέπει να ζητήσουμε βοήθεια, αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή και τα έξοδα τρέχουν.

Προς το παρόν μοιραζόμαστε μαζί σας τις αναμνήσεις μας και εγώ προσωπικά νιώθω δικαίωση βλέποντας στην οθόνη μου τον μαγικό αριθμό των 2.001.558 μοναδικών επισκεπτών και προσπαθώ να παρηγορηθώ.

Κώστας Ζουγρής