Εργολαβία έχουν πάρει οι καλλιτέχνες τις επιθέσεις στον Trump, η σειρά του Moby

Εργολαβία έχουν πάρει οι καλλιτέχνες τις επιθέσεις στον Trump, η σειρά του Moby

Αίσθηση έχει προκαλέσει ανάρτηση του Αμερικανού τραγουδοποιού και DJ, Moby, στο facebook, με την οποία ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε άμεσο συντονισμό με τη Ρωσία, καθώς οι Ρώσοι διαθέτουν στοιχεία έκφυλης συμπεριφοράς του από το παρελθόν και άλλα σοβαρά στοιχεία εναντίον του.

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης, επικαλούμενος συζητήσεις του με ανθρώπους οι οποίοι εργάζονται και γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ Ουάσιγκτον, σημειώνει ότι η θεωρία για σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία είναι 100% αληθής και ότι από την πρώτη κιόλας ημέρα ο Λευκός Οίκος υπό τον νέο πρόεδρο βρίσκεται σε άμεσο συντονισμό με το Κρελίνο.

Ο Moby ισχυρίζεται ακόμη ότι η Ρωσία κρατά και εκβιάζει τον Ρεπουμπλικανό πολιτικό με αποδείξεις για έκφυλες συμπεριφορές του με ιερόδουλες σε ρωσικό έδαφος, αλλά και με πολύ βαρύτερα στοιχεία για άλλες δραστηριότητές του.

Εκτιμά επίσης ότι ο κ. Τραμπ θα προσπαθήσει να «ανοίξει» μία πολεμική περιπέτεια, ενδεχομένως με το Ιράν, ενώ συμπληρώνει ότι ο μηχανισμός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, με τη βοήθεια αμερικανικών, αλλά και άλλων δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών, συλλέγει ήδη στοιχεία τα οποία θα οδηγήσουν τελικώς στην αποπομπή του Ντ. Τραμπ από την προεδρία.

Υπενθυμίζεται ότι για την αποπομπή εν ενεργεία προέδρου των ΗΠΑ πρέπει να ψηφίσουν τα 2/3 της Βουλής των Αντιπροσώπων, να υπάρξει δίκη στη Γερουσία και στη συνέχεια η τελευταία να εγκρίνει επίσης με πλειοψηφία 2/3 την αποπομπή.

Πηγή: naftemporiki.gr

Εντάξει, παιδιά, κουράγιο· λίγο ακόμη υπομονή και θα φύγει ο Τραμπ. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει στον δημοκρατικό κόσμο ο διάσημος μουσικός Μόμπι, έπειτα από ολόκληρο Σαββατοκύριακο που πέρασε «συζητώντας με φίλους που εργάζονται στην Ουάσιγκτον», όπως έγραψε ο ίδιος στο Facebook.

Συγκεκριμένα, πληροφορεί «με ακρίβεια και ασφάλεια» τους πάντες για τα εξής: Πρώτον, ότι τα στοιχεία με τα οποία οι Ρώσοι φέρεται να κρατούν τον Τραμπ είναι 100% αληθινά· οι Ρώσοι, λέει, έχουν καταγράψει τον Τραμπ όχι μόνο να τον –ούτως ειπείν– καταβρέχουν Ρωσίδες πόρνες, αλλά να κάνει και πιο «ειδεχθή» πράγματα. Δεύτερον, ότι υπάρχει συμπαιγνία της προεδρίας Τραμπ με τη Ρωσία από την πρώτη μέρα. Τρίτον, ότι ο Τραμπ χρειάζεται έναν πόλεμο, κατά προτίμηση με το Ιράν, και προσπαθεί να τον προκαλέσει. Τέταρτον, ότι ισχυροί παράγοντες της αμερικανικής Δεξιάς συνωμοτούν για την ανατροπή του Τραμπ. Πέμπτον, ότι μυστικές υπηρεσίες και μάλιστα ανά τον κόσμο (!) εργάζονται για τη συλλογή στοιχείων με σκοπό την παραπομπή του Τραμπ σε δίκη.

Εδώ, μπορούμε να πάρουμε επιτέλους μια ανάσα και να αναφωνήσουμε το καθιερωμένο «ουάου». Διότι πολλοί από τους ισχυρισμούς αυτούς (που, προσωπικά, μου είναι ιδιαίτερα ευχάριστοι) μπορεί να στέκονται, εφόσον τοποθετηθούν προσεκτικά μέσα στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερα περίπλοκης και, κυριολεκτικά, πρωτόγνωρης κατάστασης. Ομως, όλα μαζί, με την ελαφρότητα ενός ύφους μέσα από το οποίο αναδίδεται μια sancta simplicitas που –μετά συγχωρήσεως– σπάει καρύδια, απλώς βγάζουν γέλιο. Την αφέλεια φανερώνει και η εξήγηση που αισθάνεται υποχρεωμένος να δώσει για την ανάρτησή του: «Τα γράφω, ώστε αν γίνουν, να έχει υπάρξει προηγουμένως δημόσια καταγραφή».

Τι πίνει το αγόρι; (Είναι 51 ετών, αλλά εγώ αναφέρομαι στην πνευματική ηλικία του.) Δεν πίνει... Ούτε εγώ πίνω, αλλά στη δική του περίπτωση αυτό είναι πρόβλημα. Ο Μόμπι δεν πίνει, δεν καπνίζει, δεν κάνει ναρκωτικά· είναι ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, είναι vegan (μορφή ψυχικής διαταραχής, στην οποία ο ασθενής δεν τρώει καθόλου ζωικά προϊόντα), είναι ξαναγεννημένος χριστιανός (ιδιόρρυθμου τύπου) και, επίσης, ασχολείται σοβαρά με τον υπερβατικό διαλογισμό και το Θιβέτ (που προσφέρει το ιδεώδες περιβάλλον για διαλογισμό).

Μπράβο στον Μόμπι. Ηταν χρήσιμη η παρέμβασή του ακόμη και για εμάς, εδώ μακριά. Διότι, μέσα στη δίνη των αρνητικών αισθημάτων και την όξυνση των πνευμάτων που έχει προκαλέσει η προεδρία Τραμπ, τείνουμε να ξεχνάμε ότι η φύση μοίρασε τη βλακεία δημοκρατικά: πήραμε όλοι το μερίδιό μας· δεν έχουν μόνον οι αντιδραστικοί το προνόμιο. Εικάζω, λοιπόν, ότι ο Μόμπι πράγματι τα άκουσε όλα αυτά από τους φίλους του, αλλά, επειδή είναι ολίγον άπραγος, εξίσου άσχετος με τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος όσο και ο Τραμπ και, οπωσδήποτε, προικισμένος με την θεία αφέλεια του καλλιτέχνη, τα είδε στ’ αλήθεια αυτά να γίνονται. Ισως βοήθησε η πρακτική του υπερβατικού διαλογισμού – δεν ξέρω. Πάντως, τα είδε. Εξ ου και ο ελαφρώς ευαγγελικός τόνος της διακήρυξης προς τον δημοκρατικό κόσμο: ακούστε λοιπόν τι θα συμβεί...

Υπάρχει μία ακόμη διαπίστωση, η οποία βέβαια για εμάς δεν έχει πρακτική χρησιμότητα, αλλά η σχολαστικότητά μου με υποχρεώνει να τη σημειώσω. Ο τρόπος με τον οποίο ξεφούρνισε ο Μόμπι τα σενάρια που άκουσε από τους ειδήμονες φίλους του, στέλνει μια προειδοποίηση σε όσους αισθάνονται ότι ανήκουν στην κατηγορία των ειδημόνων και αρέσκονται σε δημόσιες αναλύσεις σεναρίων. Αν στην παρέα, στο ακροατήριο, υπάρχει μουσικός της σύγχρονης ποπ βιομηχανίας, αποφύγετε τον τύπο του ευαισθητοποιημένου, ακτιβιστή, αντισυστημικού, προβληματισμένου με τη σεξουαλικότητά του, vegan, νιου έιτζ κ.λπ. Προτιμήστε την ασφαλή επιλογή: τον παλιό καλό ροκ σταρ, που πίνει, καπνίζει, μένει αναίσθητος από τα ναρκωτικά και το πρωί δεν θυμάται τίποτε – αλλά και αν θυμόταν, έχει ξεχάσει πια πώς να μιλάει. Πώς να το κάνουμε; Ο παλιός είναι πάντα αλλιώς.

Πηγή: Καθημερινή, του Στέφανου Κασιμάτη