Δεν αρέσει σε όλους το κουτόχορτο...

Δεν αρέσει σε όλους το κουτόχορτο...

Δεν χάνουν ευκαιρία καλλιτέχνες και τα περισσότερα ΜΜΕ να επιτεθούν στον Donald Trump τασσόμενοι αντίθετοι με διάφορες αποφάσεις του, ή ενέργειες που αναφέρθηκε από διάφορους ότι έκανε στο παρελθόν.

Ας δεχθούμε ότι όλα αυτά είναι αλήθεια, άλλωστε δεν είμαστε Αμερικανάκια και δεν ψηφίσαμε ούτε αυτόν ούτε την Hillary, αν ήμασταν πραγματικά θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα γιατί και οι δύο, όπως άλλωστε έχουμε αφήσει να εννοηθεί δεν είναι στις προτιμήσεις μας.

Όμως προσωπικά έχω μερικές απορίες που πιστεύω ότι δύσκολα μπορούν να βρουν απάντηση.

Η απαγόρευση του Donald Trump στους πολίτες 7 Αραβικών χωρών με βρίσκει αντίθετο. Αυτή η απόφαση θα προκαλέσει τεράστιο προβλήματα σε μεγάλο αριθμό πολιτών που τυγχάνει να είναι μουσουλμάνοι και θα διαλύσει οικογένειες.

Όσοι έχουν πάει στην Αμερική, ξέρουμε ότι δεν μπορεί να περάσει ούτε οδοντογλυφίδα, σε ψάχνουν τόσο, ώστε μετανιώνεις που πάτησες το πόδι σου εκεί, ειδικά όταν έχει γίνει κάτι που εντείνει τις έρευνες.

Το 2011 ο τότε πρόεδρος Obama, είχε απαγορεύσει για 6 μήνες την είσοδο Ιρακινών και παλαιότερα άλλος ένας δημοκρατικός πρόεδρος, ο Jimmy Carter είχε κάνει το ίδιο για τους Ιρανούς.

Κανένας τότε δεν διαμαρτυρήθηκε, όπως τώρα που όλοι κρίνουν την απόφαση του Trump που ισχύει για 3 ή 4 μήνες, του Obama ήταν για 6 μήνες.

Μια από τις βασικές κατηγορίες εναντίον του Trump, ειδικά πριν από τις εκλογές, αλλά και μετά από αυτές, γεγονός που οδήγησε εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον πλανήτη να διαδηλώσουν εναντίον του, ήταν η συμπεριφορά του στις γυναίκες, αρκετές τον κατηγόρησαν ότι 'τις έβαζε χέρι'.

Ας δεχθούμε ότι όλες οι κατηγορίες είναι αληθινές, αν και δεν έχει αποδειχθεί καμία, ούτε αυτές που μίλησαν εναντίον του ήταν γυναίκες που δεν τον γνώρισαν και τις θώπευε στον δρόμο.

Oμως που ήταν η Madonna και τα εκατομμύρια των γυναικών, αλλά και ανδρών που διαδηλώνουν σήμερα, όταν ο επίσης δημοκρατικός πρόεδρος Bill Clinton έκανε αποδεδειγμένα, αυτά που έκανε στην 'υπάλληλο του Monica;

Δεν τολμώ να σκεφτώ, ότι απλά ο Bill ήταν πιο ωραίος.

Τα Αμερικάνικα, αλλά και τα υπόλοιπα ΜΜΕ έχουν χάσει την αθωότητα που είχαν και δεν μας πείθουν. Ο κόσμος έχει αλλάξει και υλοποιεί αυτά που μάθαμε στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας που αγαπήσαμε στο παρελθόν.

Όλος ο πλανήτης ψάχνει αφορμή για να εκδηλώσει το μίσος του σε οτιδήποτε. Η κρίση έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής σε δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.

Η απληστία αυτών που ελέγχουν οικονομικά της τύχες μας είναι η βασική αιτία που οδηγεί τους ανθρώπους στην απελπισία, γι' αυτό ψάχνει να βρει καταφύγιο σε ανθρώπινες ταινίες όπως το La La Land κι ας την βρίσκουν κάποιοι μπανάλ.

Αντιδράσεις όπως αυτές των Βρετανών που δεν θέλουν να επισκεφθεί την χώρα τους ο Trump, θα βλέπουμε όλο και πιο συχνά, αν είναι δυνατόν, να μην θέλουν τόσοι πολλοί Βρετανοί τον Αμερικανό πρόεδρο, σκεφτείτε πόσο απελπισμένοι νιώθουν.

Κώστας Ζουγρής