Στη καρδιά μας κρύβεται Τo ομορφότερο δώρο

Το να δίνεις και να λαμβάνεις δώρα είναι βαθιά εντυπωμένο στο ανθρώπινο DNA και οι ρίζες του κρατούν πολλούς αιώνες πίσω ακόμα και στην εποχή που οι άνθρωπο ζούσαν στις σπηλιές. Δώρα όπως πέτρες με περίεργο σχήμα ή και δόντια ζώων σίγουρα αποτελούσαν συνήθεια των ανθρώπων για να εκφράσουν τη συμπάθεια και την αγάπη μεταξύ τους. Στην πορεία των χρόνων τα δώρα έλαβαν διαστάσεις που οι άνθρωποι δημιούργησαν και εμπότισαν την καθημερινή τους ζωής. Από την αρχαία Αίγυπτο στην οποία ο λαός δώριζε πλούσια αντικείμενα στο Φαραώ για να εκφράσει την υποταγή και την πίστη του τα οποία στη συνέχεια διακοσμούσαν τις γιγαντιαίες πυραμίδες και τον συνόδευαν στην μεταθανάτια ζωή. Αντίστοιχα στην ρωμαϊκή περίοδο, τα δώρα είχαν την έννοια του φυλακτού και της καλής τύχης που ακολουθούσε το πρόσωπο που λάμβανε το δώρο. Συχνά, συμβόλιζαν συμμαχίες, ήταν ενδείξεις υποταγής αλλά και μία κίνηση που απλά συμβόλιζε την εκτίμηση της σχέσης μεταξύ των ανθρώπων που αντάλλασσαν τα δώρα.

Με αυτή τη μικρή αναδρομή καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική διαδικασία είναι η συνήθεια των ανθρώπων να ανταλλάσσουν δώρα. Κάπως έτσι δικαιολογείται και η πιθανή σύγχυση που αντιμετωπίζουμε μπροστά στο ενδεχόμενο επιλογής δώρου. Μαζέψαμε τα χαρακτηριστικά που βρίσκουμε κοινά σε όλα μας τα αγαπημένα δώρα και ελπίζουμε να σε βοηθήσουν να διαλέξεις το καλύτερο δώρο.

• Το κόστος δεν κάνει το δώρο. Εντάξει, ας είμαστε ειλικρινείς… τα δώρα κοστίζουν αλλά το πόσο θα κοστίσουν είναι στο χέρι σου και σίγουρα η αξία του δεν καθορίζεται από την τιμή του. Ακόμα και φτιάχνοντας ένα δώρο με ελάχιστο κόστος, η αξία του χρόνου και του κόπου σου είναι ανεκτίμητη.

• Οργανώσου από νωρίς και δώσε τον χρόνο που χρειάζεται για να σκεφτείς αλλά και να βρεις το δώρο
• Γράψε μαζί μία κάρτα και βεβαιώσου πως το μήνυμα της είναι από καρδιάς
• Φρόντισε να προσέχεις τον άλλον την ώρα που μιλάει, μπορεί να εντοπίσεις κάτι που δεν είχες παρατηρήσει στο παρελθόν

• Βρες τρόπους να το κάνεις πιο προσωπικό. Για παράδειγμα, πάρε απλό χαρτί περιτυλίγματος και ζωγράφισε ή σημείωσε επάνω ευχές με μαύρο μαρκαδόρο.

Τα δώρα από καρδιάς είναι αυτά που μένουν!

ΠΗΓΗ: papelle.gr της Ελεάνας Παπαχαραλάμπους