Πώς να χάσετε τα έξτρα κιλά - 13 συμβουλές για να τα εξαφανίσετε.

Πώς να χάσετε τα έξτρα κιλά - 13 συμβουλές για να τα εξαφανίσετε.

Διαβάστε 13 συμβουλές για να τα εξαφανίσετε.

1. Καταναλώστε μικρά και συχνά γεύματα: προτιμήστε 3 κυρίως γεύματα και 2 ενδιάμεσα.

2. Μην παραλείπετε το πρωινό: Το πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη σωστή ρύθμιση του μεταβολισμού αλλά και στην αποφυγή «τσιμπημάτων» κατά την διάρκεια της υπόλοιπης μέρας.

Η κατανάλωση πρωινού σταθεροποίει το σάκχαρο το οποίο με την σειρά του ελέγχει την όρεξη και τα επίπεδα ενέργειας.

3. Προγραμματίστε τα γεύματα από πριν για να μην βρεθείτε στον πειρασμό να καταναλώσετε κάτι ανθυγιεινό βιαστικά και λαίμαργα. Καλό θα ήταν το κυρίως γεύμα να ήταν το μεσημεριανό και πιο ελαφρύ το βραδινό π.χ. δημητριακά ολικής άλεσης με γάλα χαμηλό σε λιπαρά, ή τοστ με τυρί χαμηλό σε λιπαρά ,γαλοπούλα, ντομάτα, αγγουράκι.

4. Γεμίστε το μισό σας πιάτο με λαχανικά ή σαλάτα: με αυτό τον τρόπο θα μειώσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε.

5. Προσπαθήστε να καταναλώσετε 2-3 φρούτα και 3 μερίδες λαχανικών καθημερινά.

6. Επιλέξτε υγιεινά σνακ: Ανακαλύψτε συγκεκριμένα τρόφιμα ή σνακ που σας βάζουν στον πειρασμό και δοκιμάστε να μην τα αγοράσετε καθόλου. Προτιμήστε για σνακ φρέσκα φρούτα ή χυμούς, γιαουρτάκι του φρούτου προκειμένου να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για γλυκό τις απογευματινές ώρες.

7. Τρώτε αργά: Τρώγοντας αργά και μικρές μπουκιές θα μπορείτε να καταναλώνετε πιο σωστές ποσότητες ανάλογα με το αίσθημα της πείνας σας αλλά και να απολαύσετε το σας φαγητό.

8. Φυτικές ίνες: Τα δημητριακά και προϊόντα ολικής άλεσης, τα λαχανικά, οι σαλάτες και τα φρούτα είναι τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, οι οποίες δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού πιο γρήγορα μειώνοντας το αίσθημα της πείνας. Oι φυτικές ίνες μπορούν να διατηρήσουν σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου.

9. Περιορίστε τα «κακά» λιπαρά π.χ. το βούτυρο, μπισκότα, σοκολάτες, τσιπς, τηγανητά, λίπος γύρω από το κρέας. Προτιμήστε πηγές πολυακόρεστων και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, όπως ψάρια και φυτικά έλαια.

10. Μαγειρέψτε υγιεινά: Προτιμήστε τρόφιμα μαγειρεμένα στην σχάρα ή βραστά και καταναλώστε άπαχα κρεατικά και πουλερικά.

11. Περιορίστε το αλκοόλ καθώς προσδίδει αρκετές θερμίδες και η υπερκατανάλωση του μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία.

12. Πιείτε άφθονο νερό (8-10 ποτήρια ημερησίως). Εναλλακτικά, πίνετε ροφήματα (π.χ. τσάι χωρίς ζάχαρη ή μέλι) ή φυσικό ανθρακούχο νερό στο οποίο θα έχετε στύψει μισό πορτοκάλι ή λεμόνι για γεύση.

13. Βάλτε στόχο να ασκείστε καθημερινά τουλάχιστον 30-45 λεπτά, καθώς αυτό θα βοηθήσει όχι μονό στη απώλεια βάρους αλλά στην βελτίωση της υγείας και της ψυχολογίας σας.

Πηγή: Καθημερινή