Σαν σήμερα δολοφονείται η γυναίκα του Roman Polanski, Σάρον Τέιτ, από τους σατανιστές του Μάνσον...

Σαν σήμερα δολοφονείται η γυναίκα του Roman Polanski, Σάρον Τέιτ, από τους σατανιστές του Μάνσον...

Ήταν μια από τις ειδήσεις που στοίχειωσαν το Χόλιγουντ, προκάλεσαν αισθήματα φρίκης παγκοσμίως, συζητιούνται ακόμα και σήμερα και κάθε λεπτομέρεια κάνει τον κόσμο να θυμάται ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα του Χόλιγουντ με ανανεωμένο ενδιαφέρον. Ήταν το έγκλημα που άλλαξε για πάντα τη ζωή ενός σπουδαίου σκηνοθέτη, του Ρομάν Πολάνσκι.

Ο λόγος για την άγρια δολοφονία της 26χρονης γυναίκας του σκηνοθέτη, Σάρον Τέιτ, μιας καλλονής που ήταν 8 μηνών έγκυος, όταν έχασε τη ζωή της από την μανία ενός διαταραγμένου σατανιστή και της παρέας του στο σπίτι τους στο Χόλιγουντ.

Το πρωινό της 10ης Αυγούστου του 1969, η οικονόμος του σπιτιού των Πολάνσκι, μπαίνοντας στο σπίτι της Cielo Drive 10050, στο Λος Αντζελες αντίκρισε μια εικόνα αίματος, θανάτου και καταστροφής. Πτώματα παντού και μηνύματα γραμμένα με αίμα στους τοίχους. Το μακελειό που συνέβη την προηγούμενη νύχτα με θύματα την έγκυο Σάρον Τέιτ κυριολεκτικά σφαγμένη από 16 μαχαιριές και άλλα τέσσερα άτομα που ήταν σπίτι της εκείνο το βράδυ είχε υπογραφή. Του παρανοϊκού, ψευδοπροφήτη Τσαρλς Μάνσον.

Ενός τύπου που θεωρούσε τον εαυτό του πέμπτο άγγελο της σωτηρία των πιστών του, ενός διαταραγμένου που σε μια εποχή της αθωότητας, των χίπις βρίσκει οπαδούς και δημιουργεί ένα κοινόβιο που ζει παρασιτικά και έχει το μεγαλεπήβολο σχέδιο με το όνομα Helter Skelter, το οποίο υπαγορεύει τη θανάτωση όλων όσων μετέχουν στο σύστημα του Χόλιγουντ.

Οι νεαρές πιστές του τον ακολουθούν όταν επιλέγει ως στόχο το σπίτι του Ρομάν Πολάνσκι και της Σάρον Τέιτ, ενός νέου λαμπερού τότε ζευγαριού της βιομηχανίας του Χόλιγουντ. Όταν ο Μάνσον αποφασίζει να χτυπήσει το σπίτι τους, ο Πολάνσκι λείπει στο Λονδίνο για γυρίσματα. Εκείνη τη νύχτα πέντε άνθρωποι βρίσκονται στην κατοικία του Cielo Drive: η Τέιτ, ο πρώην σύντροφός της και διάσημος κομμωτής, Τζέι Σίμπρινγκ, η κληρονόμος Αμπιγκέιλ Φόλγκερ με τον φίλο της, ηθοποιό και συγγραφέα, Βόιτεκ Φρικόφσκι και ο 18χρονος Στίβεν Πάρεντ.

Γύρω στα μεσάνυχτα μια Φόρντ παρκάρει έξω από το σπίτι των Πολάνσκι. Μεταφέρει τους εκτελεστές και τον Μάνσον . Είναι οι Τεξ Γουότσον, Πατ Κρενγουινκλ, Σούζαν Ατκινς και Λίντα Καζάμπιαν. Η οικογένεια του Μάνσον εισβάλλει στο σπίτι και σκοτώνει την Τέιτ και τους φίλους της. Πυροβολισμοί, μαχαιριές και αιματοβαμμένα συνθήματα στους τοίχους συμπληρώνουν το σκηνικό. Η Τέιτ εκλιπαρεί για τη ζωή του μωρού της αλλά δεν καταφέρνει να σωθεί. Την επόμενη μέρα το σκηνικό της δολοφονίας επαναλαμβάνεται. Ο Μάνσον και η παρέα του δολοφονούν πάλι με μαχαιριές και ματωμένες επιγραφές στον τοίχο, το ζεύγος Λαμπιάνκα στο σπίτι τους στο Λος Αντζελες. Ο τρόμος σκεπάζει τους λόφους του Χόλυγουντ και η φρίκη γίνεται πρωτοσέλιδο σε όλες της εφημερίδες του κόσμου.

Ο παγκόσμιος τύπος στήνει ένα πάρτι φημών που όμοιό του δεν έχει υπάρξει. Ένα όργιο φημών για πάρτι οργίων, μαύρες μαγείες και οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς, γινόταν πρωτοσέλιδο. Η γενική γραμμή στα άρθρα των εφημερίδων ήταν “Αυτές είναι οι ταινίες που γυρίζεις, άρα τέτοια θα είναι και η ζωή σου.” Ο Πολάνσκι πληρώνει τη διασημότητά του εξαιτίας μιας καταραμένης ταινίας, του Μωρού της Ρόζμαρι. Οι φήμες δίνουν και παίρνουν όσο περνούν οι μέρες. Το ζευγάρι υπαινίσσονται είχε μία ανήθικη και οργιαστική ζωή κυριευμένοι από την αμαρτία και τα ναρκωτικά. Μιλούν για σεξουαλικές τελετές ενώ ένα στυγερό έγκλημα καθυστερεί να εξιχνιαστεί. Ποτέ δε ζήτησαν συγγνώμη από τον Πολάνσκι που έμαθε από το τηλέφωνο τη δολοφονία της γυναίκας του για όλα τα ανυπόστατα που έγραφαν. Μάλιστα τις πρώτες ημέρες οι υποψίες στράφηκαν εναντίον του. Μετά από λίγο καιρό η αστυνομία έφτασε στα ίχνη ενός πνευματικά και ψυχικά άρρωστου μανιακού κατά συρροήν δολοφόνου, του Τσαρλς Μάνσον, και της “οικογένειάς” του. Καμία σχέση με ναρκωτικά, σατανιστικές τελετές και σεξουαλικά όργια.

Η εξιχνίαση ξεκίνησε από την επικύρηξη των δολοφόνων που έκανε ο ίδιος ο Πολάνσκι, δίνοντας αμοιβή 25.000 δολάρια σε όποιον είχε κάποια πληροφορία για το έγκλημα. Μια κρατούμενη κρυφακούει τη συζήτηση δυο γυναικών που συζητούσαν το έγκλημα και τις καταδίδει. Η μια από αυτές είχε πάρει μέρος στη δολοφονία της Τέιτ. Τέσσερις μήνες αργότερα συλλαμβάνονται οι δολοφόνοι, μετά από απανωτές καθυστερήσεις και λάθη της αστυνομίας.

Η δίκη τους κρατάει ένα χρόνο και επάνω της πέφτουν τα φώτα της δημοσιότητας για να αποκαλύψουν το άρρωστο πρόσωπο ενός δολοφόνου που απαιτούσε τυφλή υποταγή από τους ακολούθους του και τους πιστούς του. Ο Μάνσον καταδικάζεται σε θανατική ποινή, η οποία μετατρέπεται σε ισόβια μετά από την κατάργησή της στην Πολιτεία της Καλιφόρνια. Είναι ακόμα στη φυλακή, κάνει γάμους, βγάζει τραγούδια και έχει χιλιάδες θαυμαστές με τους οποίους αλληλογραφεί.

Λένε ότι ο Ρομάν Πολάνσκι και η Σάρον Τέιτ ήταν το πιο ερωτευμένο, το πιο ευτυχισμένο ζευγάρι του Χόλιγουντ, ότι η Σάρον ήταν η πιο όμορφη ηθοποιός της γενιάς της. Και ότι ο Ρομάν Πολάνσκι δε συνήλθε ποτέ από αυτή την ιστορία, ο χαρακτήρας και η ζωή του άλλαξαν δραματικά και για πάντα.

Ακόμα και σήμερα ο 83χρονος σκηνοθέτης όταν τον ρωτούν για την Τέιτ, πράγμα που δεν έχει σταματήσει ποτέ να γίνεται απαντά: «Εκείνες τις μέρες δεν ήταν απλώς ο έρωτας της ζωής μου. Ήταν ο έρωτας της ζωής κάθε άντρα, εκθαμβωτική στην όψη, με την ακτινοβολία μιας πραγματικά ευγενικής ψυχής...».

[Πηγή]