Σε όλο τον πλανήτη ο θάνατος του Prince έπαιξε σαν πρώτη είδηση. Στο νυκτερινό δελτίο της ΕΡΤ στις 12 ήταν τελευταία και προηγήθηκε μόνο του δελτίου καιρού. Πριν από την είδηση για τον Prince ακούσαμε ένα δελτίο που μας θύμισε την 21η Απριλίου με το έντονα πολιτικό χρώμα του για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης, ότι πέθανε ο Σύριος που είχε τραυματισθεί από το αστυνομικό αυτοκίνητο και θα γίνουν ανακρίσεις, όλα τα νέα για τους πρόσφυγες σε όλες τις περιοχές της χώρας και τελευταία είδηση o θάνατος του Prince.

 

O αρχισυντάκτης του δελτίου προφανώς θα νομίζει ότι οι τηλεθεατές του καναλιού είναι πολιτικά στρατιωτάκια και θέλουν να βλέπουν ειδήσεις όπως τα επίκαιρα στην εποχή της χούντας, απλά ντροπή.

 

Μπορεί η ΝΔ να έκανε την ηλίθια κτηνωδία να την κλείσει, αλλά για μας παραμένει κλειστή, αυτή δεν είναι σύγχρονη τηλεόραση μιας Ευρωπαϊκής χώρας.

 

Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο και τα περισσότερα από τα άλλα κανάλια που είδαμε δεν είχαν πρώτη είδηση τον θάνατο του Prince, όλα έχουν χάσει την 'ανθρωπιά' τους και απευθύνονται σε πολίτες που θυμίζουν τους κατοίκους της ταινίας Total Recall, τα πάντα είναι ελεγχόμενα και η πολιτική παίζει τον πρώτο ρόλο.

 

Βλέπεις ο Prince σε αντίθεση με τον David Bowie ήταν μαύρος, οι ευαισθησίες των υπευθύνων εξαντλούνται μόνο στους έγχρωμους μετανάστες και την καθημερινή τους ζωή, ειδήσεις με θανάτους μαύρων καλλιτεχνών δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία.

 

Κώστας Ζουγρής