Οι μουσικοί μετασχηματισμοί ολοκληρώνονται στη Στέγη με συνθέσεις από τους Νίκο Ξυδάκη, Δημήτρη Παπαδημητρίου και Τάσο Ρωσόπουλο...

Οι μουσικοί μετασχηματισμοί ολοκληρώνονται στη Στέγη με συνθέσεις από τους Νίκο Ξυδάκη, Δημήτρη Παπαδημητρίου και Τάσο Ρωσόπουλο...

Το Ελληνικό Σχέδιο ολοκληρώνει τον κύκλο των τριών συναυλιών, όπου παρουσιάζονται κλασικά ή καινούρια έργα. Με διάθεση παιχνιδιού, πειράματος, πρόκλησης, δοκιμής, αλλά και με την ελπίδα να προκύψει κάτι καινούριο, ενδιαφέρον, δυναμικό, προς απόλαυση, τέρψη και σκέψη.

Στην τρίτη συναυλία του κύκλου Μετασχηματισμοί και σε συνέχεια της παρουσίασης του Χειμωνιάτικου ταξιδιού του Σούμπερτ με τους στίχους στα ελληνικά, οι Νίκος Ξυδάκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου και Τάσος Ρωσόπουλος θα παρουσιάσουν νέα τραγούδια, μελοποιώντας τα ποιήματα του Wilhelm Müller, από τον κύκλο Winterreise, στη μετάφραση του Διονύση Καψάλη, την Πέμπτη 17 Μαρτίου στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.

Οι τρεις συνθέτες θα παρουσιάσουν ισάριθμους κύκλους από 8 τραγούδια, που στο σύνολό τους θα συναποτελέσουν το Χειμωνιάτικο ταξίδι, αντλώντας από τα 24 ποιήματα του Μύλλερ που είχαν μελοποιηθεί από τον Σούμπερτ, στο ομότιτλο έργο του. Τα τραγούδια του Νίκου Ξυδάκη θα ερμηνεύσει ο Ηλίας Βαμβακούσης, του Δημήτρη Παπαδημητρίου ο Γιώργος Φλωράκης και του Τάσου Ρωσόπουλου η Θεοδώρα Μπάκα.

Καλλιτεχνική επιμέλεια Κύκλου: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή

Για περισσότερα >> https://www.sgt.gr/gre/SPG1606/