Οι 11 πιο όμορφες λίμνες της Ελλάδας...

Οι 11 πιο όμορφες λίμνες της Ελλάδας...

Βεγορίτιδα

Γνωστή και ως λίμνη Οστρόβου . Διοικητικά ανήκει στους νομούς Πέλλας και Φλώρινας και στους Δήμους Αμυνταίου, Φιλώτα και Βεγορίτιδας. Περιβάλλεται από τα όρη Βέρνο, Βόρας και Βέρμιο. Κοντά της βρίσκονται το χωριό Άρνισσα και η πόλη Αμύνταιο.

begoritida 2367678607

Βόλβη

Βρίσκεται στον νομό Θεσσαλονίκης, στην επαρχία Λαγκαδά. Από την βόρεια πλευρά της περνάει η Εγνατία οδός. Στα ανατολικά της βρίσκονται τα Μακεδονικά Τέμπη.

lake 2

Ορεστιάδα (Καστοριάς)

Η Λίμνη Ορεστιάδα ή, αλλιώς, λίμνη της Καστοριάς, βρίσκεται στη βορειοδυτική, και στο μέσο της, «δίκην νησίδος», είναι χτισμένη η Καστοριά.

lake 3

Υλίκη και Παραλίμνη

Η λίμνη Παραλίμνη μαζί με τη λίμνη Υλίκη και τον Βοιωτικό Κηφισό αποτελούν το σύστημα του Βοιωτικού Κηφισού που είναι ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000...

lake 4

Μεγάλη και Μικρή Πρέσπα

Οι Πρέσπες είναι δύο λίμνες στο βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας. Η Μεγάλη Πρέσπα χωρίζεται ανάμεσα στην Ελλάδα, την Π.Γ.Δ.Μ., και την Αλβανία. Η Μικρή Πρέσπα βρίσκεται κυρίως στη Ελλάδα, ενώ ένα μικρό τμήμα στα δυτικά της ανήκει στην Αλβανία

lake 5

Πετρών

Η Λίμνη Πετρών είναι λίμνη της βόρειας, που βρίσκεται στα νότια του νομού Φλώρινας, στους πρόποδες του Βόρα.

lake 6

Παμβώτιδας (Ιωαννίνων)

Γνωστή και ως λίμνη των Ιωαννίνων, βρίσκεται σε ύψος 470 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας Συνδέεται με τους θρύλους της Κυρά-Φροσύνης.

lake 7

Βιστονίδα

Είναι λιμνοθάλασσα, της Ελλάδας, στα σύνορα μεταξύ νομού Ξάνθης και Ροδόπης και ο υγροβιότοπός της προστατεύεται από τη σύμβαση Ραμσάρ.

lake 8

Τριχωνίδα

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας μας. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νομού Αιτωλοακαρνανίας, Νοτιοανατολικά του Αγρινίου, ανάμεσα στα βουνά Παναιτωλικό και Αράκυνθο, και δέχεται τα νερά από τα ποτάμια αυτών των βουνών, όπως και η γειτονική της Λυσιμαχία, από την οποία την χωρίζει μία λωρίδα γης πλάτους περίπου 2 χλμ.

lake09

Δοϊράνη

Βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και της Π.Γ.Δ.Μ. Στο χωριό Δοϊράνη, στην όχθη της λίμνης, ο επισκέπτη μπορεί ολόχρονα να βρει ότι χρειάζεται για το ψάρεμα.

lake 10

Κερκίνη

o udrobiotopos tis limnis kerkinis

Η Κερκίνη είναι μια τεχνητή λίμνη που σχηματίστηκε το 1932 με την δημιουργία φράγματος στον ποταμό Στρυμόνα. Βρίσκεται στον νομό Σερρών. Αποτελεί ιδιαίτερα προστατευμένο υδροβιότοπο και τοπίο σπάνιας ομορφιάς με θέα το βουνό Μπέλες και την κοιλάδα Σερρών. Απέχει 80 χλμ. από Θεσσαλονίκη και 35 χλμ. από Σέρρες.