Το «σκοτεινό», εγκληματολογικό μουσείο της Σκότλαντ Γιαρντ άνοιξε τις πόρτες του μετά από 140 χρόνια

 

Το ιδιωτικό μουσείο της Σκότλαντ Γιάρντ ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1870 με σκοπό να εκπαιδεύσει τους εκκολαπτόμενος αστυνομικούς της βρετανικής πρωτεύουσας στην ιστορία των εγκλημάτων και τη φύση τους,  και μέχρι σήμερα ήταν προσβάσιμο μόνο σε όργανα της τάξης και σε όσους εμπλέκονται με ζητήματα νομικής φύσεως. 

 

Οι προθήκες του είναι γεμάτες όπλα, αποδεικτικά στοιχεία και αντικείμενα από τα πιο διαβόητα εγκλήματα στην ιστορία του Λονδίνου...

 

Το «σκοτεινό», εγκληματολογικό μουσείο της Σκότλαντ Γιαρντ άνοιξε τις πόρτες του μετά από 140 χρόνια

 

Στην έκθεση περιλαμβάνονται αντικείμενα που έχουν εντυπωθεί στη συλλογική μνήμη, όπως το φτυάρι με το οποίο ο δρ. Hawley Crippen έθαψε τη γυναίκα του Cora αφού τη δολοφόνησε, μία φαρμακευτική θήκη που άνηκε στον δρ. Neil Cream, το βασικό ύποπτο ως Τζακ ο Αντεροβγάλτης, αλλά και το ρεβόλβερ της Ruth Ellis, της τελευταίας γυναίκας που εκτελέστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.  

 

To Μουσείο μελετά και δίνει μια ενδιαφέρουσα οπτική γύρω από την εξέλιξη του εγκλήματος και της αστυνομικής έρευνας. Την ίδια ώρα όμως που με την πάροδο των ετών τα εργαλεία και οι μέθοδοι των εγκλημάτων έχουν αλλάξει, η επιμελήτρια του Μουσείου, Jackie Kelly, υποστηρίζει πως υπάρχουν στοιχεία που παραμένουν κοινά μέχρι σήμερα: «Κάποια εγκλήματα δεν αλλάζουν», λέει η Kelly στο NBC News. «Συχνά υποκινούνται από την απληστία, τη ζήλια - μερικά από τα πιο βασικά ανθρώπινα συναισθήματα».

 

Via >> lifo.gr