Ζώδια και χορός: Ποιος χορός ταιριάζει στο κάθε ζώδιο;

Ζώδια και χορός: Ποιος χορός ταιριάζει στο κάθε ζώδιο;

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός έχει δυναμισμό, υπερκινητικότητα και έντονη σεξουαλικότητα στο χορό. Τους Κριούς τους χαρακτηρίζει η περισσή ενέργεια και ο έντονος ερωτισμός που εκπέμπουν.
Το αργεντίνικο τάνγκο, αλλά και το ευρωπαϊκό, είναι ιδανικό για τους άνδρες και τις γυναίκες κριούς. Είναι ιδιαίτερα διεκδικητικοί, αποφασιστικοί και έχουν πάθος στο ο,τιδήποτε κάνουν και τους αρέσει. Η rumba και το oriental είναι δυο χοροί που ταιριάζουν στον αισθησιασμό και το πάθος τους.

• Με παρτενέρ το Σκορπιό, η σεξουαλικότητα απογειώνεται και συμπληρώνεται με βλέμματα που μαγνητίζουν και λίγη παραπάνω εσωτερικότητα.
• Με παρτενέρ τον Τοξότη, μειώνεται η υπερβολή που χαρακτηρίζει τον Κριό και η χορογραφία αποκτά πιο παιχνιδιάρικο ύφος, αλλά ενδέχονται και μικρές κοντρίτσες.
• Με παρτενέρ το Ζυγό, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά, διότι προστίθεται η τσαχπινιά κι η αρμονία στις κινήσεις, ενώ το πάντρεμα της δυναμικής σεξουαλικότητας του Κριού με τη ρομαντική αθωότητα του Ζυγού υπόσχεται αρμονία.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος είναι πιο γήινος και σταθερός, με έμφαση στο στήσιμο και στη δυνατή έκφραση. Οι Ταύροι είναι πολύ δημιουργικοί, εκφραστικοί και με θεατρικότητα στις κινήσεις τους.
Γι’ αυτό και θα τους ταίριαζαν ανάλογοι χοροί, όπως το foxtrot και το quickstep.
Η ελευθερία στις κινήσεις τους κάνει καλούς στο jazz.
Το ότι είναι λίγο κτητικοί και ζηλιάρηδες τους βοηθά να βγάλουν το πάθος που χρειάζεται ένα tango.
Γενικά, πάντως, οι Ταύροι φημίζονται για τις χορευτικές τους ικανότητες.

• Με παρτενέρ το Δίδυμο, η σταθερότητα συνδυάζεται με την αέρινη κίνηση και η σοβαρότητα με τον παιδικό ερωτισμό.
• Με παρτενέρ τον Υδροχόο, ο Ταύρος μπορεί να είναι σίγουρος ότι η χορογραφία θα αποφέρει και κέρδη, αφού ο Υδροχόος θα του προσφέρει την εκκεντρικότητα, το συναισθηματισμό και την αέρινη κίνηση που συνθέτουν την επιτυχία.
• Με παρτενέρ τον Αιγόκερω, το χορευτικό αποτέλεσμα θα μαγνητίσει χάρη στη σταθερότητα των βημάτων, στην τελειότητα της κίνησης και στο πάθος στην έκφραση.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι χαρακτηρίζονται από κοινωνικότητα και εξωστρέφεια στη χορευτική τους έκφραση. Με κυβερνήτη τον Ερμή, οι Δίδυμοι είναι πολύ κοινωνικοί και ομιλητικοί.
Σαν “ψυχή της παρέας”, οι χοροί που ταιριάζουν σε ένα Δίδυμο είναι η salsa και η samba. Σε ένα πάρτι χορού να είστε σίγουροι ότι θα φροντίσουν να χορέψουν με τους περισσότερους καλεσμένους!
Είναι άμεσοι και λίγο κτητικοί γι’ αυτό δε θα ήταν περίεργο να τους δείτε να χορεύουν ένα φλογερό paso doble.

• Με παρτενέρ το Δίδυμο, αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι κάτι το παιχνιδιάρικο και το χαρούμενο, αλλά λόγω αστάθειας, ενδέχονται αρκετές συγκρούσεις.
• Με παρτενέρ τον Καρκίνο, η χορογραφία αποκτά περισσότερη ενεργητικότητα και συναισθηματισμό, ενώ συνδυάζονται ευχάριστα η χαριτωμένη κίνηση με τη γλυκύτητα.
• Με παρτενέρ το Λέοντα, η χορογραφία απογειώνεται, καθώς έχει όλα εκείνα τα στοιχεία λάμψης και γοητείας που θα τραβήξουν τα βλέμματα των θεατών.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

O Καρκίνος είναι γνωστός για τη συναισθηματική του φύση και την ενεργητικότητά του. Οι “ευαίσθητοι” του ζωδιακού κύκλου έχουν το συναισθηματισμό που χρειάζεται για να χορέψουν πολύ καλά σύγχρονο χορό και να αποδώσουν άριστα.
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι το νεύρο και η ενεργητικότητα που τους κάνει να συμπαθούν ιδιαίτερα χορούς, όπως το jive, το swing και το r ‘n’ b. Τέτοιοι χοροί ταιριάζουν με την προσωπικότητά τους, γιατί τα καρκινάκια χαρακτηρίζονται από δυναμισμό και ανάγκη για εκτόνωση.

• Με παρτενέρ τον Κριό, αισθάνεται ασφάλεια και νιώθει να ενεργοποιούνται βαθύτερα ένστικτα ερωτισμού και πάθους. Η λάμψη του Καρκίνου συνταιριάζει μ’ αυτή του Κριού.
• Με παρτενέρ το Λέοντα, η χορογραφία αποκτά γοητεία και φαντασία, καθώς ο Λέων ενδιαφέρεται να τραβήξει όλα τα φώτα πάνω του, κάτι στο οποίο η σεμνότητα του Καρκίνου βοηθά να αποφευχθούν και συγκρούσεις συν τοις άλλοις.
• Με παρτενέρ το Σκορπιό, οι θεατές θα απολαύσουν μια άκρως συναισθηματική και μυστηριώδη χορογραφία που χαρακτηρίζεται από έντονη έκφραση και πάθος.

ΛΕΩΝ

Ο Λέων διακρίνεται για τη χορευτική του φαντασία και το ταλέντο να τραβάει όλα τα βλέμματα. Χαρακτηριστικό των λιονταριών είναι η υπερηφάνεια και η γενναιοψυχία.
Δυο χοροί διαφορετικοί μεταξύ τους, όπως το breakdance και το tango τους ταιριάζουν πάρα πολύ.
Το μπαλέτο ταιριάζει στην περηφάνεια, αλλά και τη ματαιοδοξία τους. Γενικά, τους αρέσουν οι χοροί που τονίζουν το εγώ τους και ικανοποιούν την ανάγκη τους για προβολή.

• Με παρτενέρ τον Παρθένο, το αποτέλεσμα κερδίζει σε τελειότητα, καθώς συνταιριάζει αρμονικά η έμφαση στη λεπτομέρεια με τη γοητεία και τη λάμψη. Ενδέχονται μικρές συγκρούσεις λόγω άγχους σε πρόβες και μαθήματα.
• Με παρτενέρ τον Ιχθύ, ο Λέων βρίσκει τις ιδανικές συνθήκες για να δημιουργήσει κάτι εντυπωσιακό, αφού ο Ιχθύς χαρακτηρίζεται από γλυκύτητα και ηρεμία, καθώς και από ονειρική κι αέρινη κίνηση. Η τελευταία συνδυάζεται με το δυναμισμό του Λέοντα.
• Με παρτενέρ τον Τοξότη, η χορογραφία έχει πάθος κι ένταση, με ζωηράδα στην κίνηση.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια, ενώ είναι αρκετά σεμνός στην έκφραση. Οι Παρθένοι είναι πολύ καλοί στην τεχνική τους όταν χορεύουν, διότι περνούν πολλές ώρες δουλεύοντας μπροστά στον καθρέφτη. Παρά τη μεθοδικότητά τους, όμως, ξέρουν πώς να χαλαρώνουν και να το διασκεδάζουν με την ψυχή τους.
Επομένως, είναι το ίδιο καλοί σε χορούς, όπως το mambo και το merengue, γιατί εκφράζονται κοινωνικά, αλλά και σε χορούς, όπως το μπαλέτο και ο σύγχρονος χορός, διότι έχουν την υπομονή να δουλέψουν πάνω στην τεχνική.

• Με παρτενέρ τον Ταύρο, ο Παρθένος βρίσκει την ασφάλεια και τη σταθερότητα που αποζητά, με αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται από έντονη εκφραστικότητα και στήσιμο.
• Με παρτενέρ τον Κριό, η χορογραφία αποκτά ενέργεια και ερωτισμό και ο Παρθένος απελευθερώνεται από όσα τον κρατάνε “δεμένο” σε μια “στεγνή” χορογραφία.
• Με παρτενέρ το Ζυγό, το αποτέλεσμα αποκτά άλλη δυναμική, αφού υπάρχει αθωότητα που δίνει αέρινη κίνηση, αλλά και ισορροπία σε κινήσεις και αλληλουχία βημάτων.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός διακρίνεται για την τσαχπινιά και την κομψότητα στη χορευτική του κίνηση. Θα τύχει να δείτε πολλούς Ζυγούς να ασχολούνται με το χορό και σ’ αυτό φταίει η καλλιτεχνική τους φύση. Πολλοί Ζυγοί προτιμούν “ευγενικούς” χορούς, όπως είναι το μπαλέτο και το βαλς και τα καταφέρνουν και πολύ καλά.
Δε σημαίνει, όμως, ότι δεν είναι ξέγνοιαστοι και παιγνιδιάρηδες. Το cha cha είναι ένας χορός που δηλώνει τη διάθεσή τους για φλερτ και παιχνίδι με το αντίθετο φύλο.

• Με παρτενέρ το Δίδυμο, ο Ζυγός βρίσκει ελεύθερο πεδίο να εκφραστεί, να φλερτάρει και να νιώσει την κίνησή του να απογειώνεται!
• Με παρτενέρ τον Τοξότη, η χορογραφία γίνεται πιο ζωηρή και παιχνιδιάρικη, με μόνο εμπόδιο μικρές αδέξιες κινήσεις που, όμως, φαίνονται πολύ χαριτωμένες.
• Με παρτενέρ τον Υδροχόο, όλα είναι αέρινα και αρμονικά, με βλέμματα που μαγνητίζουν και απίστευτη χημεία μέσα στο ζευγάρι.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Μυστήριο, λυρισμός και λάγνα κίνηση είναι τα χορευτικά χαρακτηριστικά του Σκορπιού. Οι Σκορπιοί είναι λίγο παρεξηγημένα ζώδια. Μπορεί να φαίνονται λίγο εκδικητικοί, αλλά όλο και κάτι τους έχουν κάνει. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουν πολλή φαντασία που τους βοηθά να χορέψουν εκπληκτικά ένα αργεντίνικο tango, ένα πονεμένο flamenco ή disco.
Είναι ευρηματικοί και αρκετά σεξουαλικοί, επομένως οι latin χοροί είναι το φόρτε τους. Εκμεταλλευτείτε το ως ντάμες ή καβαλιέροι!

• Με παρτενέρ τον Αιγόκερω, ο Σκορπιός χαλιναγωγεί την έντονη εσωτερικότητα και τη συνδυάζει με τη φαντασία, αλλά και τη λογική. Κοινό στοιχείο που βγαίνει και προς τα έξω: μοναδικό πάθος στην έκφραση!
• Με παρτενέρ το Λέοντα, η αίσθηση του ξεχωριστού είναι εμφανής και τα βλέμματα των θεατών μαγνητίζονται από την έντονη λάμψη και το λυρισμό στην κίνηση.
• Με παρτενέρ τον Ιχθύ, όλα είναι δυνατά, αφού κι οι δυο χορεύουν σαν ερωτευμένοι, με μια γλυκύτητα και ένα μυστήριο στη χορογραφία.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης είναι εφευρετικός και, σχεδόν, αυτοδίδακτος στο χορό. Ζώδια εύθυμα και πληθωρικά, οι Τοξότες είναι ιδανικά για να χορέψουν ένα quickstep ή ένα καλό oriental.
Μην ξεχνάμε ότι είναι επίμονοι πολύ και όταν βάζουν ένα στόχο θα κάνουν τα πάντα για να τον κατακτήσουν. Τους ταιριάζει, λοιπόν, ένα paso doble και το jazz, ειδικά το street jazz.

• Με παρτενέρ τον Ταύρο, η δημιουργικότητα απογειώνεται και οι χορογραφίες συνδυάζουν νέα βήματα και φιγούρες, αλλά και δυνατή κίνηση με παιχνιδιάρικη διάθεση
• Με παρτενέρ τον Καρκίνο, η διάθεση είναι πολύ παιχνιδιάρικη και οι κινήσεις ζωηρές με κάτι το χαριτωμένο και συναισθηματικό.
• Με παρτενέρ τον Ιχθύ, υπάρχει πολύ δυνατό αποτέλεσμα, καθώς η φαντασία δημιουργεί μια ονειρική χορογραφία με χαριτωμένες και αέρινες κινήσεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως εργάζεται σκληρά και μεθοδικά για να πετύχει την τελειότητα στο χορό. Οι Αιγόκεροι είναι πολύ οργανωτικοί, δημιουργικοί, σταθεροί και επιβλητικοί με την παρουσία τους στο χώρο. Χοροί standard, όπως το tango και το waltz είναι ιδανικοί, καθώς εκφράζουν την πειθαρχία που έχουν σαν χαρακτήρες.
Ο χορός βοηθά πολύ τους Αιγόκερους να εκτονώνονται συναισθηματικά, διότι καταπιέζουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους για χάρη των φιλοδοξιών τους. Δοκιμάστε το flamenco, το hip-hop και όλους τους latin και θα ανακαλύψετε κάτι καινούριο στην προσωπικότητά σας!

• Με παρτενέρ τον Παρθένο, η χορογραφία θα διακρίνεται από σωστές κινήσεις, άψογα εκτελεσμένες. Η διαδικασία θα είναι αρκετά αγχωτική, αλλά η επιβράβευση είναι εδώ!
• Με παρτενέρ τον Ταύρο, ο Αιγόκερως αφήνεται και η χορογραφία εκπέμπει μια εσωτερική ένταση, οικειότητα και γήινη σταθερότητα.
• Με παρτενέρ τον Υδροχόο, το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό, αρκετά ευφάνταστο, απελευθερωτικό, με έμφαση στη διαφορετικότητα και στην έντονη κίνηση.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος διακρίνεται για την κοινωνικότητα και το ομαδικό και πρωτοποριακό του πνεύμα. Οι Υδροχόοι είναι ιδεαλιστές και τους ενδιαφέρει πολύ να περνά καλά η υπόλοιπη παρέα. Χαίρονται μια disco, μια merengue, γενικά χορούς που τους φέρνουν κοντά με τους φίλους τους και έχουν χαβαλέ.
Η salsa τους ταιριάζει πολύ, είναι στην ιδιοσυγκρασία τους, και θα τους δείτε, μάλιστα, να τη χορεύουν με τη σαγκρια στο χέρι! Σαν αέρινο ζώδιο θα προτιμήσουν και χορούς, όπως το μπαλέτο ή το quickstep.

• Με παρτενέρ το Δίδυμο, υπάρχουν πολλά κοινά στη χορευτική έκφραση: η επικοινωνία είναι εφικτή, αλλά και η αέρινη κίνηση είναι γεγονός!
• Με παρτενέρ τον Κριό, υπάρχει ένα κενό στην επικοινωνία, όμως χορευτικά συνταιριάζει όμορφα η υπερβολή του Κριού με το συναισθηματισμό του Υδροχόου στην έκφραση.
• Με παρτενέρ τον Τοξότη, το αποτέλεσμα είναι καλλιτεχνικό, αφού η δημιουργικότητα και η φαντασία είναι χαρακτηριστικό και των δύο παρτενέρ.

ΙΧΘΥΕΣ

Τους Ιχθύες τους καταλαβαίνεις από την αιθέρια κίνηση και τη γλυκύτητα στην έκφραση. Οι Ιχθείς εκφράζονται καλλιτεχνικά μέσα από το συναίσθημα, αλλά και την αποφασιστικότητά τους. Θα προτιμήσουν χορούς που βγάζουν ένταση και κέφι, όπως το rock ‘n’ roll και το hip-hop, αλλά δε θα πουν και όχι σε μια πρόσκληση για tango.
Είναι ονειροπόλοι, γι’ αυτό θα χορέψουν με καλή διάθεση ένα waltz ή θα εκτελέσουν άψογα μια χορογραφία σύγχρονου χορού. Η κίνησή τους θα έχει χάρη και συναίσθημα.

• Με παρτενέρ τον Καρκίνο, η γλυκύτητα πολλαπλασιάζεται και το αποτέλεσμα είναι πολύ συναισθηματικό και εκπέμπει ηρεμία και εσωτερικότητα.
• Με παρτενέρ τον Παρθένο, η αέρινη κίνηση συνδυάζεται με τη γήινη σταθερότητα. Η ενδυμασία, συνήθως, είναι λαμπερή και ανοιχτόχρωμη.
• Με παρτενέρ τον Αιγόκερω, η λογική μπλέκεται με το συναίσθημα κι απ’ αυτό κερδίζουν κι οι δύο, αφού δημιουργείται μια εναλλαγή ονείρου και πραγματικότητας που κερδίζει τις εντυπώσεις!