People Are Strange-The Doors

People Are Strange-The Doors

Εκτίμηση που δεν αλλάζει εύκολα για τις ανθρώπινες σχέσεις, κι όμως η ζωή είναι τόσο σύντομη.

Εμφανίζεται στο δεύτερο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, Strange Days , που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 1967. Το τραγούδι γράφτηκε από τον τραγουδιστή των Doors, Jim Morrison και τον κιθαρίστα Robby Krieger , αν και όλο το συγκρότημα πιστώνεται στις νότες των μανικιών. 

Το κομμάτι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά με το "Unhappy Girl" ως το B-side. Κορυφώθηκε στο νούμερο 12 στο Billboard Hot 100 chart.

Η σύνθεση του ξεκίνησε στις αρχές του 1967. Σύμφωνα με τον ντράμερ των Doors, John Densmore ,  αυτός και ο κιθαρίστας Robby Krieger, που ήταν τότε συγκάτοικοι, επισκέφθηκαν τον Jim Morrison ο οποίος φαινόταν να είναι σε "βαθιά κατάθλιψη". Στην ανάμνηση του Krieger, αργότερα έκαναν μια βόλτα κατά μήκος του φαραγγιού Laurel στην περιοχή Hollywood Hills του Λος Άντζελες. Ο Μόρισον επέστρεψε από τη βόλτα «ευφορικός» με τους πρώιμους στίχους του «People Are Strange».  Ενδιαφερόμενος από τους στίχους, ο Krieger ήταν πεπεισμένος ότι το τραγούδι θα ήταν μια επιτυχία στο άκουσμα της φωνητικής μελωδίας: 

[Ο Μόρισον είπε] «Ναι, νιώθω πολύ καλά με αυτό. Μου ήρθε ξαφνικά  ... αστραπιαία – καθώς καθόμουν εκεί πάνω στην κορυφογραμμή και κοιτούσα την πόλη». Τα μάτια του ήταν άγρια ​​από ενθουσιασμό. «Το έγραψα όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Ένιωσα υπέροχα που έγραφα ξανά». Κοίταξε κάτω το τσαλακωμένο χαρτί στο χέρι του και τραγούδησε το ρεφρέν με την στοιχειωμένη μπλουζ φωνή του.

—  John Densmore 

 

 

Ελάτε στην παρέα μας