Stuck in the Middle With You : Ο Quentin Tarantino, οι Stealers Wheel και ο Joe Egan που έφυγε από τη ζωή

Μία σκηνή που προκάλεσε εφιάλτες όσο λίγες, από τον σπουδαίο Tarantino

Ο Joe Egan των Stealers Wheel έφυγε σε ηλικία 77 ετών. Πρόλαβε ωστόσο και συνέδεσε το όνομα του με την τεράστια επιτυχία του "Stuck in the Middle With You". Μια επιτυχία την οποία γνώρισε σε δύο στάδια, μία την περίοδο της κυκλοφορίας του τραγουδιού και άλλη μία, το 1992. Όταν ο Quentin Tarantino, master των κατάλληλων επιλογών τραγουδιών στις ταινίες του μεταξύ άλλων, είχε τη φαεινή ιδέα να το συνδυάσει με μια σκηνή που στοίχειωνε τα όνειρα μας για χρόνια. 

Οι πιο χαρακτηριστικοί εγκληματίες της μικρής και μεγάλης οθόνης είναι ίσως αυτοί οι οποίοι δολοφονούν και βιαιοπραγούν, σαν να κάνουν κάτι το εντελώς φυσικό και καθημερινό. Σαν να βάζουν καφέ στην κούπα τους, σαν να ξυρίζονται. Το ξύρισμα δεν αναφέρεται τυχαία καθώς είναι αυτή η χαρακτηριστική λεπίδα του κυρίου Blonde, από το θρυλικό Reservoir Dogs του 1992, με την οποία συνδυάστηκε το Stuck in the Middle With You. Ο κύριος Blonde, κατά κόσμον Vic Vega, ετοιμάζεται για την αποτρόπαια πράξη αλλά όπως κάθε "σωστός" μουσικόφιλος, επιλέγει προσεχτικά το soundtrack του. Ένας ραδιοφωνικός σταθμός, μια εκπομπή που παίζει μόνο επιτυχίες των 70s, ένα πανέμορφο τραγούδι το οποίο πρόκειται να συνδυαστεί με μια φρικτή ενέργεια. Ο Blonde κόβει περίτεχνα το αυτί του ανήμπορου να αντιδράσει αστυνομικού, τη στιγμή που το Stuck in the Middle With You, καρφώνεται στη συνείδηση του κόσμου. Η χρήση ήρεμων και απαλών ήχων, καθώς και παλιών folk και country τραγουδιών, σε συνδυασμό με δολοφονίες και εγκληματικές πράξεις, είναι συχνό φαινόμενο στο σινεμά. Ο Quentin Tarantino μάλλον το τερμάτισε. 

Σε συνεντεύξεις του θα πει κατά καιρούς πως δεν είχε αμφιβολία ότι το τραγούδι αυτό, όταν το πρωτάκουσε, θα συνόδευε κάποια σκηνή βασανισμού σε κάποια ταινία του. 

Ο Michael Madsen που υποδύθηκε με μαεστρία τον Mr. Blonde, είχε όπως προαναφέρθηκε το όνομα Vic Vega. Η σύνδεση με τον Vincent Vega του Pulp Fiction είναι προφανής, όπως και η επιλογή του Madsen για το ρόλο. Αυτός αρνήθηκε ώστε να συμμετέχει στο γουέστερν Wyatt Erp, το οποίο χάθηκε εντελώς στη συλλογική μνήμη με το πέρασμα του χρόνου. Ο ρόλος του Vincent Vega απογείωσε ξανά την καριέρα του John Travolta, που μέχρι τότε ακολουθούσε την κατιούσα.