Ηθοποιοί που τραγούδησαν περίφημα σε ταινίες

To απαραίτητο εφόδιο ενός ηθοποιού είναι το υποκριτικό ταλέντο. Πολύπλευρο ταλέντο, είναι όταν μπορεί και να τραγουδήσει ή να χορέψει. Μερικοί από αυτούς που τα κατάφεραν περίφημα στο τραγούδι.  

 

SOPHIA LOREN & PETER SELLERS

Η γυναίκα θρύλος του ιταλικού κινηματογράφου και όχι μόνο Sofia Costanza Brigida Villani Scicolone, γνωστή ως Sophia Loren, συμπρωταγωνίστησε με τον Peter Sellers στη ταινία “The Millionaires”, μια βρετανική ρομαντική κομεντί του 1960. “Goodness gracious me” το ντουέτο που έκαναν.

Video Url

 

 

RYAN GOSLING & EMMA STONE

Το 2016 το αριστουργηματικό μιούζικαλ “La La Land” του Damien Chazelle συγκίνησε κοινό, κριτικούς και όχι μόνο, κερδίζοντας 6 από τα 14 συνολικά Όσκαρ που ήταν υποψήφιο. Ελάχιστες φορές έχει καταφέρει ταινία να είναι υποψήφια στην ίδια κατηγορία δύο φορές. Το πέτυχε στο Πρωτότυπο Τραγούδι με το ομότιτλο ντουέτο των πρωταγωνιστών Ryan Gosling και Emma Stone που κέρδισε και το υποψήφιο “Audition (The Fools Who Dream)” που ερμήνευσε η Emma Stone. Το “City of stars” τόσο ως τραγούδι όσο ως ταινία, έκανε ακόμα και τους μη ερωτευμένους να ερωτευτούν.

Video Url

 

 

NICOLE KIDMAN & EWAN MC GREGOR

Έχουν γυριστεί πάνω από δεκαπέντε ταινίες για το θρυλικό “Moulen Rouge” του Παρισιού που ξεκίνησε να γράφει την ιστορία του το 1889. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο της Nicole Kidman με τον Ewan McGregor στο μιούζικαλ του Baz Luhrmann το 2001, κέρδισε δύο από τα οκτώ Όσκαρ που ήταν υποψήφιο. Εκτός από την ταινία, το τραγούδι “Come what may” ράγισε καρδιές.

Video Url

 

 

PATRICK SWAYZE

Το “Dirty Dancing” του 1987 ήταν η ταινία που εκτόξευσε την καριέρα του Patrick Swayze. Απέδειξε ότι εκτός από ηθοποιός, είναι εξαιρετικός χορευτής και τραγουδιστής. Ένα από τα πιο διαχρονικά τραγούδια στην ιστορία της μουσικής και το κινηματογράφου είναι το “She’s like the wind”, που έκανε ντουέτο με την Wendy Frazer. Οι στίχοι γράφτηκαν το 1984 από τον ίδιο και την Stacy Widelitz. Το τραγούδι προοριζόταν για την ταινία Grandview, U.S.A. 

Video Url

 

 

ANTONIO BANDERAS

Ο Antonio Banderas συμπρωταγωνίστησε με τον Armand Assante στη "The mambo kings”, βασισμένη στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του 1989. Την αγγλική εκδοχή του τραγουδιού, “Beautiful Maria of my soul”, ερμήνευσαν οι Los Lobos, ενώ την ισπανική, “Bella Maria de mi alma”, ο Antonio Banderas. Στην απονομή των Όσκαρ ο Banderas αρνήθηκε να το εκτελέσει ζωντανά, το είπε ο Placido Domingo και έγινε εκείνος ο πρώτος Ισπανός που το έκανε στην ιστορία του βραβείων.

Video Url

 

 

KEVIN SPACEY

Στη βιογραφική ταινία του 2004 “Beyond the sea” μεταφερόμαστε στη ζωή του τραγουδιστή Walden Robert Cassotto, που έγινε διάσημος με το ψευδώνυμο Bobby Darin. Τον υποδύεται υποδειγματικά ο Kevin Spacey, χορεύει, τραγουδά και αποσπά υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Ανάμεσα στα τραγούδια που ερμήνευσε, το ομότιτλο τραγούδι.

Video Url

 

 

CATHERINE DENEUVE

Η Catherine Fabienne Dorléac, γνωστή ως Catherine Deneuve, είναι από τις κορυφαίες ηθοποιούς της Ευρώπης. Το 2002 συμμετείχε στη γαλλική ταινία “8 Femmes”. To τραγούδι “Toi jamais” κυκλοφόρησε ένα χρόνο νωρίτερα. Η πρώτη εκτέλεση του, ανήκει στην Sylvie Vartan από το 1976.

Video Url

 

 

JOAQUIN PHOENIX

Ο Joaquin Phoenix πρωταγωνίστησε στη βιογραφική ταινία “Walk the line” του 2005, όπου υποδύθηκε τον θρυλικό τραγουδιστή με τα «μαύρα» Johnny Cash. Ένα από τα τραγούδια που ερμήνευσε είναι το ομότιτλο “I walk the line”.

Video Url

 

 

JAMIE FOXX

O Jamie Foxx συμπρωταγωνίστησε με τον Eddie Murphy και τις Beyonce, Jennifer Hudson στο βραβευμένο με δύο Όσκαρ μιούζικαλ “Dreamgirls” του 2006, βασισμένο στη παλιά επιτυχία του Μπρόντγουεϊ. Με τον πήχη τόσο ψηλά, τραγούδησε το “When I first saw you”.

Video Url

 

 

ANNE HATHAWAY

Το μυθιστόρημα του Βίκτωρ Ουγκό οι “Άθλιοι” έχει γίνει ροκ όπερα στο θεατρικό σανίδι, ταινία και σειρά στη μεγάλη οθόνη. Μια από τις μεταφορές της στις σκοτεινές αίθουσες έγινε από τον παραγωγό Cameron Machintosh, το προσπαθούσε από τα τέλη του ’80 αλλά τα κατάφερε το 2012. Με πρωταγωνιστές τους Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, η ταινία απέσπασε 3 βραβεία Όσκαρ. Η Αμερικανίδα ηθοποιός ερμήνευσε το “I dreamed a dream”.

Video Url

 

 

RENE ZELLWEGER

H βιογραφική ταινία “Judy” του 2019 μας μεταφέρει στη ζωή της τεράστιας ηθοποιού και τραγουδίστριας Judy Garland, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου την έχει χαρακτηρίσει μια από τις δέκα μεγαλύτερες σταρ της κλασικής εποχής. Η Rene Zellweger που την υποδύθηκε κέρδισε βραβείο Όσκαρ Α γυναικείου ρόλου. Ένα από τα τραγούδια που είπε είναι το αξέχαστο “Over the rainbow”.

Video Url

 

 

MICHELL PFEIFFER

Η Michell Pfeifer συμπρωταγωνιστούσε στη ταινία “Murder on the Orient Express” του 2017, στο πλάι των Kenneth Branagh, Penelope Cruz, Willem Dafoe. Ερμήνευσε αξιοπρεπέστατα το “Never forget” που ακούστηκε στους τίτλους τέλους της ταινίας.

Video Url

 

 

HUGH GRAND

O Hugh Grand πρωταγωνίστησε στην ρομαντική κομεντί “Music and lyrics” του 2007. Προσπαθώντας να κερδίσει την αγαπημένη του, τραγούδησε κατά την διάρκεια της ταινίας επί σκηνής το “Meaningless kiss”, ένα pop άκουσμα που παραπέμπει στη δεκαετία του ’80.

Video Url