Super Sessions-Bloomfield, Kooper, Stills (1968)

Super Sessions-Bloomfield, Kooper, Stills (1968)

Το Super Session είναι ένα άλμπουμ του τραγουδιστή και πολυοργανίστα Al Kooper, με κιθαρίστες τον Mike Bloomfield στο πρώτο μισό και τον Stephen Stills στο δεύτερο μισό. Κυκλοφόρησε από την Columbia Records το 1968, έφτασε στο Νο. 12 του Billboard 200 κατά τη διάρκεια παραμονής 37 εβδομάδων στο chart και πιστοποιήθηκε ως χρυσός από την RIAA.

Ιστορικό
Ο Al Kooper και ο Mike Bloomfield είχαν δουλέψει μαζί στα sessions για το πρωτοποριακό κλασικό Highway 61 Revisited του Bob Dylan και έπαιξαν στην μπάντα για την αμφιλεγόμενη ερμηνεία του με ηλεκτρικά όργανα στο Newport Folk Festival τον Ιούλιο του 1965. Ο Kooper είχε αποχωρήσει πρόσφατα από τους Blood. Οι Sweat & Tears αφού ηχογράφησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ και τώρα δούλευαν ως A&R για την Columbia Records. Ο Μπλούμφιλντ επρόκειτο να φύγει από τους Electric Flag, . Ο Κούπερ τηλεφώνησε στον Μπλούμφιλντ για να δει αν ήταν ελεύθερος να κατέβει στο στούντιο και να τζαμάρει. Ο Μπλούμφιλντ συμφώνησε, αφήνοντας τον Κούπερ να χειριστεί τις ρυθμίσεις.

Ο Kooper έκλεισε δύο μέρες στο στούντιο στο CBS Columbia Square στο Λος Άντζελες τον Μάιο του 1968 και στρατολόγησε τον πληκτρά Barry Goldberg και τον μπασίστα Harvey Brooks, και οι δύο μέλη των Electric Flag, μαζί με τον γνωστό session drummer "Fast" Eddie Hoh. Την πρώτη μέρα, το κουιντέτο ηχογράφησε μια ομάδα ορχηστρικών κομματιών βασισμένων κυρίως σε μπλουζ. Περιλάμβανε τo "His Holy Modal Majesty", που ήταν ένας φόρος τιμής στον μουσικό της modal jazz John Coltrane, ο οποίος είχε πεθάνει τον προηγούμενο χρόνο, και θύμιζε επίσης το "East-West" από το δεύτερο άλμπουμ των Butterfield Blues Band.