Universal Music – Ντεμπούτο με ράλι σε ευρωπαϊκό χρηματιστήριο

Universal Music – Ντεμπούτο με ράλι σε ευρωπαϊκό χρηματιστήριο

Εκρηκτική άνοδο καταγράφουν την Τρίτη οι μετοχές της Universal Music Group, οι οποίες κάνουν την επίσημη πρώτη εμφάνισή του, στη μεγαλύτερη μέχρι τώρα δημόσια εγγραφή της χρονιάς στην Ευρώπη.

Η εταιρεία πίσω από διάσημους καλλιτέχνες, όπως η Lady Gaga και η Taylor Swift, ξεκίνησε συναλλαγές περίπου στα 25,05 ευρώ (29,37 δολάρια) ανά μετοχή, περισσότερο από 35% πάνω από την τιμή αναφοράς των 18,5 ευρώ ανά μετοχή κατά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο Euronext του Άμστερνταμ. Αυτό ανεβάζει την κεφαλαιοποίησή της σε πάνω από 45 δισ. ευρώ.

Η UMG είναι η μεγαλύτερη μουσική εταιρεία στον κόσμο και κυριαρχεί στη μουσική βιομηχανία ως μέλος των δισκογραφικών εταιρειών «Big Three», μαζί με τη Warner Music Group και τη Sony Music.

Κατέχει επιχειρήσεις σε περισσότερες από 60 χώρες και βρίσκεται πίσω από άλλα ονόματα στη μουσική, συμπεριλαμβανομένων των Ariana Grande και Queen. Ο κατάλογός της περιλαμβάνει επίσης εμβληματικούς καλλιτέχνες όπως ο Bob Dylan και οι Beatles, που αποτέλεσαν σημαντικά σημεία έλξης για τους επενδυτές.

Υπενθυμίζεται ότι, οι μέτοχοι του γαλλικού μιντιακού ομίλου Vivendi έδωσαν το πράσινο φως για την αναδιάρθρωση και δημόσια εγγραφή του 60% της UMG, που είναι το… διαμάντι του στέμματος του ομίλου, στη γενική συνέλευση του Ιουνίου. Μάλιστα, η αναδιάρθρωση αποτελεί ένα ρίσκο για την γαλλική εταιρεία, που θα διατηρήσει μόλις ένα ποσοστό της τάξεως του 10% χάνοντας μια μόνιμη πηγή υψηλών εσόδων.

H UMG έχει δει τα κέρδη της να αυξάνονται σημαντικά τα τελευταία χρόνια χάρη στα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι δημοφιλείς μουσικές πλατφόρμες και το streaming.

Μάλιστα, πρόσφατα η JP Morgan εκτίμησε πως η UMG έχει μπροστά της, τουλάχιστον μια δεκαετία υψηλής ανάπτυξης σε διψήφιο ποσοστό.

OT.gr