Τα σούπερ μάρκετ και οι πολιτικοί έχουν βρει τον τρόπο να σου παίρνουν τα λεφτά σου

Εν μέσω μιας μεγάλης κρίσης τα σούπερ μάρκετ αυξάνουν σημαντικά τα κέρδη τους βυθίζοντας παράλληλα στην θλίψη εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν ή νομίζουν πως δεν έχουν τον τρόπο να αντιδράσουν και κάθε μέρα πληρώνουν όλο και περισσότερα χρήματα αφού η απληστία προμηθευτών και εμπόρων είναι ένα από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα και εύκολα κάνει θύματα της τους ανθρώπους που έχουν την δυνατότητα να κερδοσκοπούν.

Το κόλπο είναι έξυπνο, κάθε σούπερ μάρκετ πουλάει ένα ποσοστό προϊόντων με υψηλότερη τιμή κατά 15%, αυτά τα προϊόντα όμως δεν είναι παντού τα ίδια, δηλαδή πχ δεν πουλάνε όλοι ακριβά τις πατάτες, άλλα πουλάει ακριβά ο ένας και άλλα ο άλλος.

Χθες πήγα στο μεγαλύτερο, το μοσχάρι το είχε 11,40, σκέφτηκα αφού θα πάω στο Β' ας το πάρω από εκει, κρέας είναι ΄πόσο ακριβότερα θα έχει, ας το έχει και 11,80 θα το ρισκάρω γιατί πως θα μπω με κρέας σε άλλο σούπερ μάρκετ (κυκλοφορώ με ΜΜΜ.

Στην πόρτα βλέπω ταμπέλα που λέει έκπτωση 15% στο μοσχάρι, σκέφτηκα, τυχερός είμαι, ευτυχώς που δεν το πήρα, πάω στα κρέατα βλέπω τιμή 11.30, λέω μπράβο μου 11.30 -15%, τι ωραία κι όμως το 11,30 ήταν μετά την έκπτωση 15%, δηλαδή είχαν πάει την τιμή στα 14 ευρώ κι εκεί κάνανε την έκπτωση.

Έτσι και μπεις σε σούπερ μάρκετ θα σου τα πάρουν με διάφορους τρόπους η κυβέρνηση μπορεί να αντιδράσει μόνο με εξοντωτικά πρόστιμα μέχρι κλεισίματος, αλλά πως θα το κάνει αφού τους χαρίζει δις για να μην απολύσουν 1000 άτομα και 10.000.000 πληρώνουν τους 1000, ας τους δίνανε σύνταξη από τα 30 τους όπως κάνανε με την Ολυμπιακή και τον ΟΤΕ αφού αυτή είναι η Ελλάδα, οι μισοί ζουν σε βάρος των άλλων μισών.