Η ακρίβεια πριονίζει το μέλλον μας, τι πρέπει να κάνουμε

Τα σούπερ μάρκετ έχουν βρει προφανώς ένα τρόπο συνεννόησης μεταξύ τους και εφαρμόζουν την τακτική που εφαρμόζει και το χρηματιστήριο.

Λένε ότι οι 9 στους 10 χάνουν στο χρηματιστήριο και αυτό έχει μία σημαντική δόση αλήθειας για όσους δεν έχουν την υπομονή και την δυνατότητα να περιμένουν για την επένδυση του, ο χρόνος είναι αυτός που αργά ή γρήγορα θα ανταμείψει τις τυχόν σωστές επιλογές τους.

 

Τι συμβαίνει κάθε μέρα στο χρηματιστήριο; στις φυσιολογικές μέρες οι ανοδικές μετοχές είναι περίπου οι ίδιες με τις πτωτικές, έτσι όποιος πχ έχει 10 μετοχές δύσκολα θα βγει κερδισμένος με σημαντικό ποσοστό, μόνο αν πέσει στην περίπτωση.

Το ίδιο σχεδόν κάνουν και τα σούπερ μάρκετ. Πήγα χθες, να πάρω πχ μπρόκολο κι κουνουπίδι στα 2 σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μου.

Ο ένας είχε το μπρόκολο 2,42 ο άλλος 1,92, το κουνουπίδι, ο ένας 1,82 και ο άλλος 1,98. την ίδια πολιτική ακολουθούν στα περισσότερα από τα προϊόντα τους, εκτός από τα βασικά, όπως ας πούμε το γάλα.

Με αυτό το κόλπο, της διαφοράς10 με 20% το ένα από το άλλο σούπερ μάρκετ, εξασφαλίζουν ένα μόνιμο κέρδος τουλάχιστον 10% και γι' αυτό δηλώνουν τόσα κέρδη σε μια δύσκολη εποχή, όλοι κλαίμε και αυτοί αυξάνουν εντυπωσιακά τα κέρδη τους αν και σε πολλές περιπτώσεις έχει μειωθεί η κατανάλωση.

Βέβαια αυτοί οι οποίοι έχουν χρήματα και αγοράζουν 5 -5 τις κούτες των δημητριακών ας πούμε με 5 ευρώ συντηρούν την άνοδο των τιμών, τα σούπερ μάρκετ δεν είναι χαζά, όσο αγοράζει ο κόσμος αυτοί ανεβάζουν τις τιμές και ας φωνάζουν η αντιπολίτευση και η κυβέρνηση. Δεν σου λένε όμως μην ψωνίσεις για 1 μήνα συγκεκριμένα προϊόντα, θυμόσαστε την καμπάνια για τα Ελληνικά προϊόντα, οι περισσότερο την κορόιδευαν τότε.