Οι τράπεζες εκμεταλλευόμενοι την άγνοια, αρμέγουν τους πολίτες

Είναι κοινό μυστικό ότι υπεύθυνες για την οικονομική κρίση που ζήσαμε για 10 χρόνια στην χώρα μας σημαντική ευθύνη είχαν οι τράπεζες της χώρας οι οποίες εξακολουθούν να μη θέλουν να ακολουθήσουν την πολιτική που ασκούν οι περισσότερες άλλες πολιτισμένες χώρες.

Την στιγμή που τα επιτόκια καταθέσεων είναι στις περισσότερες χώρες γύρω στο 4%, εδώ για τους λογαριασμούς ταμιευτηρίου τα επιτόκια είναι σχεδόν μηδενικά, ενώ για τα προθεσμίας δύσκολα θα ξεπερνούν το 1,5% ακόμα και για μεγάλα ποσά.

Αντίθετα υψηλά παραμένουν τα επιτόκια που δανείζουν τους πολίτες με συνέπεια τα νέα ζευγάρια να μην έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν ποτέ ένα δικό τους σπίτι, κάτι που σε συνδυασμό με την αύξηση των ενοικίων και την έλλειψη διαθέσιμων σπιτιών να οδηγεί την Ελληνική οικογένεια σε μαρασμό και να αυξάνει το πρόβλημα του δημογραφικού.

Υπερβολικές, σε σχέση με τις ξένες τράπεζες είναι και οι χρεώσεις για τις διάφορες υπηρεσίες που παρέχουν και τις οποίες δεν θέλει να πειράξει η κυβέρνηση, αφού οι δύο πλευρές συνεργάζονται άριστα για να επιβιώσουν, σε βάρος όμως των πολιτών.

Σε λίγο θα πληρώνεις χαράτσι, ακόμα και αν περνάς έξω από τις τράπεζες στις οποίες έχουν πάρει θέση και τις ελέγχουν πια σε σημαντικό βαθμό οι ξένοι με την ευγενή παραχώρηση της κυβέρνησης που για να τις στηρίξει έχασε αρκετά δισεκατομμύρια τα οποία βέβαια πλήρωσε ο Ελληνικός λαός με διάφορους τρόπους και ειδικά την άμεση ή έμμεση φορολογία.