Break On Through (To The Other Side)-Doors

Break On Through (To The Other Side)-Doors

15/11/1966 οι Doors υπογράφουν το 1ο τους συμβόλαιο με την εταιρία Elektra, πρώτο σινγκλ το Break On Through. 8 Απριλίου 1967 κάνει την εμφάνιση του στο Νο 127 του Billboard

Αναπάντητο ερώτημα παραμένει το γιατί πέρασε ο Jim Morrison 'στην άλλη πλευρά'

Κυκλοφόρησε το 1967 στον ντεμπούτο δίσκο των  Doors, κυκλοφόρησε και σε single, όμως δεν κατέληξε επιτυχημένο σε σύγκριση με τα υπόλοιπα σινγκλ του συγκροτήματος, φτάνοντας μέχρι το νούμερο 126 στα αμερικανικά chart.Παρόλα αυτά απέκτησε μόνιμη θέση στο ρεπερτόριό τους και πλέον θεωρείται ένα από τα κλασικότερα κομμάτια τους. Μετά από 24 χρόνια από την πρώτη του έκδοση, είχε και μία μικρή επιτυχία στα βρετανικά chart, φτάνοντας έως το νούμερο 64.

Ο γρήγορος ρυθμός του τραγουδιού είναι σε χρόνο 4/4. Το κομμάτι ξεκινάει με έναν ρυθμό επηρεασμένο από μπόσα νόβα, παιγμένο από τον Τζον Ντένσμορ οποίος εκτιμούσε πολύ την μπόσα νόβα που προήλθε από τη Βραζιλία, και αποφάσισε να τη χρησιμοποιήσει για το τραγούδι.

Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Ρόμπι Κρίγκερ έχει πει πως το ριφ του κομματιού εμπνεύστηκε από το κομμάτι "Shake Your Money Maker" του Πολ Μπάτερφιλντ.Αργότερα το σόλο του Ρέι Μάνζαρεκ είναι επηρεασμένο από το κομμάτι "What'd I Say" του Ρέι Τσαρλς.

 

Ελάτε στη παρέα μας