Silent Lucidity-Queensrÿche

Silent Lucidity-Queensrÿche

65 ετών ο τραγουδιστής τους Geoff Tate στις 14 Ιανουαρίου

Οι Queensrÿche δημιουργήθηκαν το 1982 στο Bellevue της Ουάσιγκτον , από το τοπικό συγκρότημα The Mob. Το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει 16 στούντιο άλμπουμ, ένα EP και πολλά DVD, και συνεχίζει να περιοδεύει και να ηχογραφεί. Η αρχική σύνθεση αποτελούνταν από τους κιθαρίστες Michael Wilton και Chris DeGarmo , τον ντράμερ Scott Rockenfield , τον μπασίστα Eddie Jackson και τον βασικό τραγουδιστή Geoff Tate .

Έχουν πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων πάνω από έξι εκατομμύρια άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θεωρούνται ένας από τους ηγέτες της progressive metal σκηνής από τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 1980, και συχνά αναφέρονται ως ένας από τους "Big Three" του είδους, μαζί με τους Dream Theater και Fates Warning .

Από το άλμπουμ του 1990 Empire . Το τραγούδι, το οποίο συνέθεσε ο βασικός κιθαρίστας Chris DeGarmo , ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία για το συγκρότημα, κορυφώνοντας στο #9 στο Billboard Hot 100  και στο #1 στο Billboard Album Rock Tracks . Το "Silent Lucidity" προτάθηκε επίσης το 1992 για τα βραβεία Grammy για το καλύτερο ροκ τραγούδι και την καλύτερη ροκ φωνητική ερμηνεία από ντουέτο ή ομάδα.