Maggie May-Rod Stewart

Maggie May-Rod Stewart

Νο 1 στις αρχές Οκτώβρη 1971 στην Αγγλία, ήταν το πρώτο τραγούδι του που έφτανε στην κορυφή

Το " Maggie May " είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε από κοινού από τον τραγουδιστή Rod Stewart και τον Martin Quittenton και ερμηνεύτηκε από τον Rod Stewart στο άλμπουμ του Every Picture Tells a Story , που κυκλοφόρησε το 1971.

Το 2004, το Rolling Stone κατέταξε το τραγούδι στο νούμερο 130 στη λίστα με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών . 

Το «Maggie May» εκφράζει την αμφιθυμία και τα αντιφατικά συναισθήματα ενός αγοριού που εμπλέκεται σε σχέση με μια μεγαλύτερη γυναίκα και γράφτηκε από την εμπειρία του Stewart. Στο τεύχος Ιανουαρίου 2007 του περιοδικού Q , ο Στιούαρτ θυμήθηκε: «Η Μάγκι Μέι ήταν λίγο πολύ μια αληθινή ιστορία, για την πρώτη γυναίκα με την οποία έκανα σεξ, στο Φεστιβάλ Τζαζ Beaulieu το 1961 ». Το όνομα της γυναίκας δεν ήταν "Maggie May"? Ο Στιούαρτ έχει δηλώσει ότι το όνομα προήλθε από " ένα παλιό τραγούδι της Λιβερπουλικής για μια πόρνη ." 

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε σε δύο μόνο λήψεις σε μία συνεδρία. Ο ντράμερ Μίκυ Γουόλερ έφτανε συχνά σε ηχογραφήσεις με την προσδοκία ότι θα παρείχε ένα drum kit και, για το "Maggie May", ήταν - εκτός από το ότι δεν μπορούσαν να βρεθούν κύμβαλα. Οι συντριβές του κύμβαλου έπρεπε να μεταγλωττιστούν ξεχωριστά μερικές μέρες αργότερα. 

Το τραγούδι κυκλοφόρησε ως η B-side του σινγκλ " Reason to Believe ", αλλά σύντομα οι ραδιοφωνικοί σταθμοί άρχισαν να παίζουν το B-side και το "Maggie May" έγινε η πιο δημοφιλής πλευρά. Το τραγούδι ήταν η πρώτη σημαντική επιτυχία του Stewart ως σόλο ερμηνευτής και ξεκίνησε τη σόλο καριέρα του. Παραμένει ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του. Μια απόδοση του τραγουδιού το 1971 στο Top of the Pops είδε τους Faces να ενώνονται στη σκηνή από τον DJ John Peel , ο οποίος προσποιήθηκε ότι έπαιζε μαντολίνο . Ο μαντολίνος στην πραγματική ηχογράφηση ήταν ο Ray Jackson του Lindisfarne .

Η έκδοση του άλμπουμ του "Maggie May" ενσωματώνει μια εισαγωγή σόλο κιθάρας διάρκειας 30 δευτερολέπτων, το "Henry", που συνέθεσε ο Martin Quittenton. 

Η αρχική ηχογράφηση έχει εμφανιστεί σχεδόν σε όλες τις συλλογές του Rod Stewart και εμφανίστηκε ακόμη και στην αναδρομική έκθεση του Ronnie Wood , Ronnie Wood Anthology: The Essential Crossexion . Μια εκδοχή των Faces που ηχογραφήθηκε για το BBC Radio εμφανίστηκε στο σετ τεσσάρων δίσκων Five Guys Walk into a Bar... . Μια ζωντανή έκδοση που ηχογραφήθηκε το 1993 από τον Stewart μαζί με τον Wood για μια συνεδρία του MTV Unplugged περιλαμβάνεται στο άλμπουμ Unplugged...and Seated .

 

 

https://www.popup.gr/