H Anastacia γίνεται σήμερα 54 ετών

H Anastasia γίνεται σήμερα 46 ετών

Η Anastacia γεννήθηκε σαν σήμερα το 1968

Η Anastacia Lyn Newkirk, γεννηθείσα στις 17 Σεπτεμβρίου 1968, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια-στιχουργός, παραγωγός και πρώην χορεύτρια. Τα δύο πρώτα άλμπουμ της Not That Kind (2000) και Freak of Nature (2001) κυκλοφόρησαν σε μικρό χρονικό διάστημα το ένα από το άλλο με μεγάλη επιτυχία. Από την multi-platinum παγκόσμια επιτυχία της "I'm Outta Love", η Anastacia τιμήθηκε με το βραβείο 'World's Best-Selling New Female Pop Artist' το 2001.

Η εμπορική της επιτυχία συνεχίστηκε με international επιτυχίες όπως τα "Paid My Dues", "One Day In Your Life" και το επίσημο τραγούδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2002, "Boom". Μετά την ανάρρωση της από καρκίνο του μαστού, επέστρεψε με το τρίτο άλμπουμ της το 2004 με τίτλο Anastacia το οποίο σηματοδότησε μια αλλαγή στον ήχο της σε σχέση με τα προηγούμενα άλμπουμ της υιοθετώντας pop-rock στοιχεία.

Φτάνοντας το νούμερο ένα σε 11 χώρες, έγινε το δεύτερο μεγαλύτερο σε πωλήσεις άλμπουμ στην Ευρώπη εκείνη τη χρονιά. Το lead single του άλμπουμ "Left Outside Alone" παρέμεινε στο νούμερο ένα στο Ευρωπαϊκό Billboard chart για 15 εβδομάδες και βοήθησε την Anastacia να λανσάρει την πιο επιτυχημένη Ευρωπαϊκή περιοδεία από σόλο καλλιτέχνη εκείνη τη χρονιά. Το άλμπουμ επίσης έδωσε ακόμη τρία singles: "Sick and Tired", "Welcome to My Truth", και "Heavy on My Heart".

Το 2005, η πολλές φορές πλατινένια συλλογή της Pieces of a Dream κυκλοφόρησε, η οποία έδωσε το πολύ επιτυχημένο ντουέτο με τον Eros Ramazzotti, "I Belong to You (Il Ritmo della Passione)". Το τέταρτο studio album της Heavy Rotation (2008) παρήγαγε τα τραγούδια I Can Feel You, Absolutely Positively και Defeated. Το άλμπουμ της με ροκ διασκευές It's a Man's World (2012) ακολούθησε το έκτο της άλμπουμ Resurrection (2014), που έφτασε το top ten αρκετών Ευρωπαϊκών charts.

Η δεύτερη συλλογή της Ultimate Collection κυκλοφόρησε το 2015 και έφτασε στο top ten των UK charts, δίνοντας στην τραγουδίστρια το έκτο top-ten άλμπουμ της στη Βρετανία. Το 2017, η Anastacia κυκλοφόρησε το άλμπουμ της Evolution και το lead single του "Caught in the Middle".

Η Anastacia έχει καθιερωθεί ως μια από τις πιο επιτυχημένες σε πωλήσεις international γυναίκες τραγουδίστριες των 2000s και των 2010s. Μέχρι το 2016, έχει σημειώσει περισσότερες από 30 εκατομμύρια πωλήσεις ανά τον κόσμο. Έχει πέντε top ten singles στο U.S. Billboard's Dance Club chart και τρία άλμπουμ στο Top Album Sales chart.

Γνωστή για την ισχυρή mezzo-soprano φωνή της και το μικρό ανάστημα της (157 cm), έχει χαρακτηριστεί ως "η μικρή κυρία με τη μεγάλη φωνή" ("the little lady with the big voice"). Έχει κάνει διορθωτική επέμβαση όρασης LASIK τον Αύγουστο του 2005, ωστόσο φοράει ακόμη συχνά τα γυαλιά για τα οποία ξεχώριζε όταν πρώτο-έγινε διάσημη.

Στη διάρκεια της ζωής της η Anastacia έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα υγείας. Διαγνώστηκε με νόσο του Crohn όταν ήταν 13, καρκίνο του μαστού στην ηλικία των 34, και υπερκοιλιακή ταχυκαρδία στην ηλικία των 39. Το 2013, η Anastacia διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού για δεύτερη φορά.

Για την αναγνώριση των ανθρωπιστικών προσπαθειών της για πάνω από μια δεκαετία για την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού η Anastacia έγινε η δεύτερη γυναίκα που τιμήθηκε με το Humanitarian Award στα GQ Men of the Year Awards το 2013.

 

 

Video Url