Linger-Cranberries

Linger-Cranberries

6 Σεπτεμβρίου του 1971 είχε γεννηθεί η Dolores O'Riordan των Cranberries, πέθανε το 2018.

Το " Linger " είναι ένα τραγούδι του ιρλανδικού εναλλακτικού ροκ συγκροτήματος Cranberries από το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ τους, Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We; (1993).

Αποτελούμενο από τα μέλη του συγκροτήματος Dolores O'Riordan και Noel Hogan , και παραγωγή του Stephen Street , το "Linger" κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ως το δεύτερο και τελευταίο σινγκλ από το άλμπουμ στις 15 Φεβρουαρίου 1993 από την Island Records . Αργότερα κυκλοφόρησε ξανά στις 29 Ιανουαρίου 1994. 

Το "Linger", το οποίο έχει μια ακουστική διασκευή που περιλαμβάνει ένα τμήμα εγχόρδων, έγινε η πρώτη μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος, φτάνοντας στο νούμερο 3 στην πατρίδα τους την Ιρλανδία, στο νούμερο 8 στις Ηνωμένες Πολιτείες, και στο νούμερο 14 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παρέμεινε στο αμερικανικό Billboard Hot 100 για 24 εβδομάδες. Επιπλέον ψηφίστηκε από τους Αυστραλούς ακροατές του Triple J ως το νούμερο 3 στο τσαρτ Triple J Hottest 100, 1993 . 

Το 1990, κυκλοφόρησε σε μια κασέτα επίδειξης με τους " Dreams " στην Ιρλανδία μόνο το καλοκαίρι του ίδιου έτους με το αρχικό τους όνομα του συγκροτήματος, Cranberry Saw Us. Το 2017, μια ακουστική, απογυμνωμένη έκδοση του "Linger" κυκλοφόρησε ως το βασικό σινγκλ από το έβδομο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος Something Else .

 

 

 

https://www.popup.gr/