Jackson-Nancy Sinatra-Lee Hazlewood

Δεν θυμίζει λίγο το Karma Chameleon?

Το " Jackson "  γράφτηκε το 1963 από τους Billy Edd Wheeler και Jerry Leiber . Ηχογραφήθηκε το 1963 από τους Kingston Trio , Wheeler and Flatt and Scruggs .

Πέτυχε την πιο αξιοσημείωτη δημοτικότητά του με δύο κυκλοφορίες του 1967: ένα κάντρι σινγκλ από τον Johnny Cash και τον June Carter , το οποίο έφτασε στο Νο. 2 στο Billboard Country Singles chart, και ένα pop hit single των Nancy Sinatra και Lee Hazlewood , το οποίο έφτασε στο Νο. 14 στο Billboard Hot 100 και στο Νο. 39 στο Easy Listening . 

Το τραγούδι μιλά για ένα παντρεμένο ζευγάρι που διαπιστώνει ότι η «φωτιά» έχει σβήσει από τη σχέση τους. Αναφέρεται στην επιθυμία και των δύο συντρόφων να ταξιδέψουν στο "Τζάκσον", όπου ο σύζυγος πιστεύει ότι θα χαλαρώσει, θα είναι με πολλές γυναίκες και θα τον λατρεύουν πρακτικά καθώς εκείνος θα περνάει την ώρα του.

Η σύζυγος λέει ότι δεν πρόκειται να πετύχει τίποτα άλλο παρά να βλάψει την υγεία του και ότι οι άνθρωποι θα τον δουν ως ανόητο. Λέει ότι θα είναι εκεί να περιμένει, διασκεδάζοντας τη δική της ζωή και  γελώντας μαζί του.

Υπήρξαν πολλές εικασίες σχετικά με την πόλη του Τζάκσον για το τραγούδι, αλλά ο Γουίλερ είπε: "Στην πραγματικότητα, δεν είχα στο μυαλό μου κάτι συγκεκριμένο για το Τζάκσον. Απλώς μου άρεσε ο οξύς σύμφωνος ήχος, σε αντίθεση με τις ήπιες λέξεις όπως το Νάσβιλ ."  Αν και ο Wheeler δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο Jackson στο μυαλό του, όταν έγραφε το τραγούδι, ορισμένοι επόμενοι τραγουδιστές έχουν καθορίσει ότι πρόκειται για  το Jackson, στο Tennessee .

Η προηγούμενη πηγή αναφέρει επίσης ότι ο Charlie Daniels ηχογράφησε το "Jackson" με αυτές τις γραμμές, "I ain't talking 'bout Jackson, Mississippi . I'm talking 'bout Jackson, Tennessee". 

Και, ο Johnny Cash αναφέρεται στο βίντεο από την ίδια πηγή: "Λοιπόν, Ο Καρλ Πέρκινς έζησε στο Τζάκσον του Τενεσί.