Νέες Μουσικές Που Αξίζει Ν’ Ακούσεις - Απρίλιος 2022

Νέες Μουσικές Που Αξίζει Ν’ Ακούσεις - Απρίλιος 2022

Νέα Μουσική Που Αξίζει Ν’ Ακούσεις

Από τον Θοδωρή Φαχουρίδη

Stromae - L’enfer (Single – 9/1/2022)

Το δεύτερο σιγκλ από την τρίτη μεγάλης διάρκειας δουλειά του βέλγου δημιουργού.

https://www.youtube.com/watch?v=DO8NSL5Wyeg

Kevin Morby - This is a Photograph (Single – 3/3/2022)

Εμπνευσμένο όπως και ο νέος του ομότιτλος δίσκος που αναμένεται τον ερχόμενο Μάιο, από μια δύσκολη οικογενειακή στιγμή. Θα είναι ο έβδομος στη σειρά του αμερικανού ερμηνευτή.

Al Pride – Float (Single – 4/2/2022)

Οκταμελής μπάντα από την Ελβετία σε ντελικάτες ποπ περιπέτειες. Για μια πιο ολοκληρωμένη άποψη σας παραπέμπω στο διαμαντάκι του 2020, Sweet Roller.

TOPS - Perfected Steps (Single – 5/4/2022)

Οι soft rock ήχοι του κουαρτέτου έρχονται από το Μόντρεαλ. Πρόκειται για νέο τραγούδι που συμπληρώνει προηγούμενες κυκλοφορίες που υπάρχουν μαζεμένες στο νέο ep τους.

FireCityFunk – Tell Me The Truth (Single – 8/4/2022)

Η συνέχεια από τους χάρη του τικ τοκ γνωστούς, FCF. Για τους λάτρες του ήχου των ‘70ς και της δισκομπάλας, η νέα κυκλοφορία μετά το Surrender To Me.

Large Plants – La Isla Bonita (Single – 26/11/2021)

Ψυχεδελική ροκ διασκευή, που δεν ακούγεται παράταιρη, στο μεσήλικο όμορφο νησί της κυρίας Ciccone. Δελεαστικό εκτός αν είσαι σκληροπυρηνικός φαν της υποθέτω. Από τον Jack Sharp, τραγουδιστή και κιθαρίστα της «πηραγμένης» φολκ / ροκ βρετανικής μπάντας, Wolf People.

Robert Glasper Feat. Yebba – Over (LP: Black Radio III – 25/2/2022)

Είμαστε συντονισμένοι στο μαύρο ραδιόφωνο από το 2010. Αισίως λοιπόν στο τρίτο κεφάλαιο και εδώ για μια ακόμη φορά συνεργάζονται οι δύο φίλοι, μετά το 2019 και το ομότιτλο του Fuck Yo Feelings. Το Afro Blue, της σύνθεσης του Mongo Santamaría, με την Erykah Badu του BRI και το I Stand Alone με τους Common και Patrick Stumph του BRII απόκτησαν παρέα…

Bosq & Pat Kalla - C'est Quoi, C'est Quoi (Single – 24/3/2022)

Άφρο λάτιν ρυθμοί από έναν αμερικανό παραγωγό και dj που ζει στην Κολομβία, ντυμένοι με λόγια ενός γάλλου με ρίζες από το Καμερούν.

Kimmi Bitter - Western Sun (Single – 18/3/2022)

Από το Σαν Νντιέγκο της Καλιφόρνια έρχονται ήχοι που σε κάνουν σχεδόν να γεύεσαι το ξεραμένο χώμα καθώς ο λαιμός σου ορκίζεσαι ότι στεγνώνει από την κάψα του μεσημεριού. Το εξώφυλλο του σιγκλ προϊδεάζει για κατάδυση σε άλλες εποχές όπου ο ήχος ήταν ακόμη αναλογικός. Σε αναμονή του πρώτου της δίσκου με τίτλο Highway Hustler.

Joe Satriani – Sahara (LP: The Elephant Of Mars – 8/4/2022)

Πάσα για την γνωστή έρημο που ανοίγει το δέκατο όγδοο προσωπικό στούντιο άλμπουμ για τον εξηνταπεντάχρονο κιθαρίστα. Φέτος συμπληρώνει τριάντα έξη χρόνια δισκογραφικής παρουσίας.

Jonas Tomalty – Garde-Moi (Single – 25/3/2022)

Καναδάς για μια ακόμη φορά στη σημερινή λίστα. Η πρώτη προσωπική στιγμή του μέλους των Jonas και των Jonas & The Massive Attraction θα έχει τίτλο Undivided.

North Mississippi Allstars (featuring Lamar Williams Jr.) – Outside (LP: Set Sail – 28/1/2022)

Στην αρχή της χρονιάς σας είχα προτείνει το, σε άλλες εποχές καταδικασμένο για να γινόταν κλασσικό, See The Moon, https://apotis4stis5.com/news-f/52928-kapoia-kainoyria-aksizoun-nea-mousiki-pou-aksizei-n-akoyseis . Τώρα ένα ακόμα από τους αδελφούς Dickinson που οι μπλουζ/ροκ ήχοι τους μας έρχονται από τον αμερικανικό νότο. Από το γεμάτο καλά τραγούδια, εντέκατο στούντιο δίσκο τους.

Freedust – Heat (EP: Heat – 24/2/2022)

Από την πόλη που μεγαλουργεί η Μπάρτσα, έρχεται το ντουέτο που το γενικό πρόσταγμα έχει ο ιταλός παραγωγός Daniele Carmosino. Αν είστε οπαδοί του ήχου των Jungle και όπως διάβασα σωστά στο site https://www.soultracks.com/, των Tightrope της Janelle Monae και του Happy του Pharrell Williams τότε είστε στο στοιχείο σας.

Chirkutt - Keu Jonak Jele (EP: Udhao – 25/3/2022)

Κουιντέτο από το Μπαγκλαντές, τραγούδι απαλό σα χάδι πυγολαμπίδας, την οποία αναφέρει και ο τίτλος του. Αν και εκτός της comfort zone λόγο προέλευσης τους, προτείνω να προσεγγίσεις αγαπητέ μουσικέ μου φίλε χωρίς προκατάληψη και θ’ ανταμειφθείς…

Vega Trails – Epic Dream (Single – 2/3/2022)

Το Μάιο θα κυκλοφορήσει με τίτλο Tremors in the Static η συνεργασία του μπασίστα Milo Fitzpatrick και του σαξοφωνίστα Jordan Smart. Επίλογος με το λυρικό επικό τους όνειρο.

Όλα τα παραπάνω θα τα βρείτε μαζεμένα εδώ: