Hey Hey Rise Up τραγούδι για την Ουκρανία οι Pink Floyd

Hey Hey Rise Up τραγούδι για την Ουκρανία οι Pink Floyd

Για πρώτη φορά μετά το 1994 οι Pink Floyd θα ηχογραφήσουν και θα κυκλοφορήσουν αύριο ένα νέο τραγούδι για συμπαράσταση στην Ουκρανία.

Στο νέο τραγούδι συμμετέχουν τα μέλη των Pink Floyd, David Gilmour και Nick Mason, καθώς και ο μπασίστας Guy Pratt και ο keyboardist Nitin Sawhney. Ο Andriy Khlyvnyuk του ουκρανικού συγκροτήματος Boombox συνεισφέρει στα φωνητικά.

Το "Hey Hey Rise Up" σηματοδοτεί την πρώτη νέα πρωτότυπη μουσική που ηχογράφησαν μαζί οι Pink Floyd από το άλμπουμ τους The Division Bell το 1994. (Το σε μεγάλο βαθμό ορχηστρικό LP The Endless River του 2014 περιλαμβάνει μουσική ηχογραφημένη κατά τη διάρκεια των συνεδριών του The Division Bell.) Το συγκρότημα ηχογράφησε το τραγούδι στις 30 Μαρτίου και έβγαλε τα φωνητικά του Khlyvnyuk από μια ανάρτησή του στο Instagram που τραγουδούσε στην πλατεία Sofiyskaya του Κιέβου.

Ο τίτλος του τραγουδιού είναι εμπνευσμένος από τους στίχους του "The Red Viburnum in the Meadow", ενός ουκρανικού τραγουδιού διαμαρτυρίας που γράφτηκε κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο τραγουδούσε ο Khlyvnyuk στο βίντεο. Η τελευταία γραμμή του τραγουδιού μεταφράζεται σε "Hey, hey, up up and joice."

Ο Gilmour, ο οποίος έχει μια Ουκρανή νύφη και εγγόνια, είπε σε μια δήλωση: «Εμείς, όπως πολλοί, νιώθουμε την οργή και την απογοήτευση αυτής της άθλιας πράξης μιας ανεξάρτητης, ειρηνικής δημοκρατικής χώρας που δέχεται εισβολή και άνθρωποι της που δολοφονήθηκαν από μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου».