Το πατρικό σπίτι του Paul McCartney μετατράπηκε σε χώρο performance για καλλιτέχνες χωρίς συμβόλαια

Το πατρικό σπίτι του Paul McCartney μετατράπηκε σε χώρο performance για καλλιτέχνες χωρίς συμβόλαια

Η γενέτειρα των Beatles ανοίγει για το κοινό!

Το πατρικό σπίτι του Paul McCartney στην οδό Forthlin Road 20 στο Λίβερπουλ - όπου μαζί με τον John Lennon έγραψαν τα "I Saw Her Standing There", "Love Me Do" και πολλά άλλα - έχει ανοίξει ως στούντιο εγγραφής και performance για καλλιτέχνες χωρίς συμβόλαιο, ανακοίνωσε σήμερα το National Trust.

Είναι επίσης το σπίτι όπου ο McCartney συνέλαβε το πρώτο τραγούδι που έγραψε ποτέ, με τίτλο "I Lost My Little Girl".

Ο αδερφός του McCartney, Mike και ο δημοσιογράφος Pete Paphides θα συμβουλευτούν το Institute of Performing Arts του Λίβερπουλ για να επιλέξουν τους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στο The Forthlin Sessions και η ευκαιρία είναι ανοιχτή σε κάθε μουσικό χωρίς συμβόλαιο με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, που είναι τουλάχιστον 18 ετών. Τα sessions θα ηχογραφηθούν και θα δημοσιευθούν δημόσια, επιτρέποντας στα ταλέντα να «προσεγγίσουν νέο, δυνητικά παγκόσμιο κοινό».

Αλλά εκτός από το ότι είναι «η γενέτειρα των Beatles», το σπίτι στην οδό Forthlin 20 λειτουργεί επίσης ως σύμβολο επιμονής: Οι McCartney μετακόμισαν στο σπίτι το 1955 και η Mary McCartney πέθανε ένα χρόνο αργότερα. Οι γιοι της, ο Paul και ο Mike, μεγάλωσαν μόνοι τους από τον πατέρα τους Jim, ο οποίος ενθάρρυνε τα αγόρια να χρησιμοποιήσουν μουσική για να μετριάσουν τη θλίψη τους.