Ο Neil Young ζήτησε να αποσυρθούν τα τραγούδια του από το Spotify για την παραπληροφόρηση του Joe Rogan για το εμβόλιο

Ο Neil Young ζήτησε να αποσυρθούν τα τραγούδια του από το Spotify για την παραπληροφόρηση του Joe Rogan για το εμβόλιο

Σε μια ανοιχτή επιστολή προς τη διοίκηση και τη δισκογραφική του εταιρεία, η οποία έκτοτε καταργήθηκε, ο Neil Young ζήτησε να αφαιρεθεί αμέσως η μουσική του από το Spotify, επικαλούμενος παραπληροφόρηση για το εμβόλιο COVID-19 στην πλατφόρμα. «Το κάνω αυτό γιατί το Spotify διαδίδει ψεύτικες πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια – προκαλώντας δυνητικά θάνατο σε όσους πιστεύουν την παραπληροφόρηση που διαδίδεται από αυτά», έγραψε. «Παρακαλώ ενεργήστε για αυτό αμέσως σήμερα και κρατήστε με ενήμερο για το χρονοδιάγραμμα».

«Θέλω να ενημερώσετε το Spotify αμέσως ΣΗΜΕΡΑ ότι θέλω όλη μου τη μουσική να αποσυρθεί από την πλατφόρμα τους. Μπορούν να έχουν τον [Joe] Rogan ή τον Young. Όχι και τα δύο», πρόσθεσε ο Γιανγκ, αναφερόμενος σε παραπληροφόρηση για τα εμβόλια που έχει προωθήσει ο Ρόγκαν στο podcast του, The Joe Rogan Experience. Αυτό έρχεται ένα μήνα αφότου 270 γιατροί, γιατροί και εκπαιδευτικοί επιστήμης υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή ζητώντας από το Spotify να μην εφαρμόζει μια πολιτική παραπληροφόρησης.

«Με περίπου 11 εκατομμύρια ακροατές ανά επεισόδιο, το JRE, το οποίο φιλοξενείται αποκλειστικά στο Spotify, είναι το μεγαλύτερο podcast στον κόσμο και έχει τεράστια επιρροή», ανέφερε η επιστολή. «Το Spotify έχει την ευθύνη να μετριάσει τη διάδοση παραπληροφόρησης στις πλατφόρμες του, αν και η εταιρεία επί του παρόντος δεν έχει πολιτική παραπληροφόρησης».

Συνέχισε: «Ως επιστήμονες, αντιμετωπίζουμε αντιδράσεις και αντιστάσεις καθώς το κοινό μεγαλώνει σε δυσπιστία στην έρευνα και την τεχνογνωσία μας. Ως εκπαιδευτικοί και υπεύθυνοι επικοινωνίας της επιστήμης, έχουμε καθήκον να επιδιορθώσουμε την κατεστραμμένη κατανόηση του κοινού για την επιστήμη και την ιατρική. Ως γιατροί, αντέχουμε το βαρύ βάρος μιας πανδημίας που έχει τεντώσει τα ιατρικά μας συστήματα στα όριά τους και μπορεί να επιδεινωθεί μόνο από το αντιεμβολιαστικό αίσθημα που είναι συνδεδεμένο σε αυτό και σε άλλα επεισόδια του podcast του Rogan».