Ποιοι ήταν οι Cyrkle του Red Rubber Ball;

Ποιοι ήταν οι Cyrkle του Red Rubber Ball;

Οι Cyrkle ήταν ένα συγκρότημα της δεκαετίας του '60 που άρεσαν πολύ σε εμένα και τον Πετρίδη, βέβαια τότε αγνοούσαμε τα πάντα γι' αυτούς και βασικά ότι το όνομα τους ήταν έμπνευση του John Lennon.

Tώρα το πώς ο John Lennon είχε επαφή μαζί τους είναι μεγάλη ιστορία, οι Beatles και οι Cyrkle άρεσαν στον Brian Epstein που ήταν ο μάνατζερ των Beatles και τους υπέγραψε, σ' αυτόν ο Lennon είπε για το όνομα, ενώ οι Cyrkle στην συνέχεια άνοιξαν πολλές συναυλίες των Beatles στην Αμερική.

Στα τέλη του ΄65, αρχές '66 ο μπασίστας τους Tom Dawes δέχτηκε την πρόσκληση να παίξει με τους Simon and Garfunkel που τότε θα έκαναν μία από τις πρώτες περιοδείες τους στην εποχή που είχαν το Νο 1 The Sound Of Silence.

Στην περιοδεία άκουσε ο Dawes το Red Rubber Ball που είχε γράψει ο Paul Simon με τον Bruce Woodley του Αυστραλέζικου συγκροτήματος της folk-rock, the Seekers και επειδή οι Simon and Garfunkel δεν ήθελαν να το ηχογραφήσουν, το ζήτησε για τους Cyrkle.

Tην παραγωγή έκανε ο John Simon, καμία συγγένεια με τον Paul, ο οποίος στην συνέχεια θα κάνει παραγωγές για ονόματα όπως οι The Band, Janis Joplin, Leonard Cohen and Blood, Sweat and Tears.

Το τραγούδι που είχε αρκετά προοδευτικούς στίχους για την εποχή του, πήγε στο Νο 2 των ΗΠΑ, είχαν μία συνέχεια με το Turn-Down Day αλλά ο θάνατος του Epstein και το τέλος των εμφανίσεων των Beatles σταμάτησε την καριέρα τους.

Κώστας Ζουγρής