Η νέα λίστα με τα 500 καλύτερα τραγούδια, προσαρμογή στα νέα δεδομένα

Η νέα λίστα με τα 500 καλύτερα τραγούδια, προσαρμογή στα νέα δεδομένα

Μετά από 17 χρόνια το περιοδικό Rolling Stone μας κάνει γνωστή την νέα του λίστα με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών η οποία είναι προσαρμοσμένη στην αποδοχή της Κορεάτικης και Γιαπωνέζικης ποπ από τα Αγγλόφωνα περιοδικά και βέβαια την βελτίωση της παρουσίας των τραγουδιών με μαύρους οι οποίοι κυριαρχούν και προσπαθούν κι εδώ να μας πείσουν ότι είναι οι κυρίαρχοι και η μουσική των λευκών είναι πια σε δεύτερη μοίρα, κάτι το οποίο βέβαια δεν συμβαίνει, αλλά προφανώς τα κεφάλαια των μαύρων επηρεάζουν τις Αμερικάνικες αγορές.

Είναι χαρακτηριστικό το ότι τα 3 πρώτα τραγούδια ανήκουν σε μαύρους, ενώ στο Νο 2 είναι οι Public Ememy με τραγούδι που στην προηγούμενη λίστα δεν υπήρχε ούτε στα 500, μιλάμε για παράνοια, θά έπρεπε βέβαια να υπάρχει και στην προηγούμενη λίστα, όμως όχι στο Νο 2.

Όπως προσπαθούν να δώσουν άλλη μορφή στην ιστορία του πλανήτη, έτσι θέλουν να αλλάξουν και την ιστορία της μουσικής. Τα 3 πρώτα τραγούδια δείχνουν ότι η πολιτική είναι αυτή που προσπαθεί μέσω της μουσικής να αλλάξει τα πιστεύω των ανθρώπων και να τους στρέψει σε μία κατεύθυνση που δεν δείχνει να έχει και μεγάλη αποδοχή σε διεθνή επίπεδο, όμως σε παγκόσμιο επίπεδο κυριαρχεί πια μια δήθεν προοδευτική τάση από δισεκατομμυριούχους όμως, θα μπορέσουν να περάσουν αυτά τα μηνύματα στους ψηφοφόρους του πλανήτη; θα το μάθουμε στο μέλλον.

Έχει βέβαια και πολλά καλά στοιχεία η οποία σε γενικές γραμμές αντικατοπτρίζει όλες τις μουσικές τάσεις, τώρα και με ηχογραφήσεις τζαζ από το μακρινό παρελθόν.

Κώστας Ζουγρής

https://www.rollingstone.com/music/music-lists/best-songs-of-all-time-1224767/daddy-yankee-feat-glory-gasolina-1225288/