King/Food For Thought-UB40

Food For Thought-UB40

Κυκλοφόρησε 29 Αυγούστου 1980

Το " Food for Thought " είναι ένα τραγούδι του βρετανικού συγκροτήματος reggae UB40 , το οποίο κυκλοφόρησε ως το ντεμπούτο σινγκλ τους τον Φεβρουάριο του 1980 από το άλμπουμ τους Signing Off . Κυκλοφόρησε ως διπλό A-side με το " King ", έφτασε στο νούμερο τέσσερα στο UK Singles Chart . 

Η έμπνευση για το "Food for Thought" λέγεται ότι προήλθε από τη γενοκτονία στην Καμπότζη , γνωστή τότε ως Καμπούτζια, που ανέλαβαν μέλη του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος , γνωστών ως Ερυθροί Χμερ , του οποίου η ολοκληρωτική κυβέρνηση σκότωσε μεταξύ 1,5 και 3 εκατομμύριο ανθρώπους, μεταξύ 1975 και 1979.

Οι στίχοι του τραγουδιού γράφτηκαν από τον Robin Campbell με τη βοήθεια του πατέρα του, folksinger Ian Campbell , και σχετίζονται με «την υποκρισία των Χριστουγέννων, το γεγονός ότι υπάρχουν πεινασμένοι άνθρωποι στην Αφρική και εδώ εμείς όλοι κάθονται τριγύρω τρώγοντας το χριστουγεννιάτικο δείπνο μας και δοξάζοντας τον Κύριο».

Αφού έγραψε τους στίχους, ο Campbell τους έφερε στο υπόλοιπο συγκρότημα που στη συνέχεια δούλεψαν μαζί τη μουσική.  Το τραγούδι αρχικά ονομαζόταν "The Christmas Song", πριν κάποιος από τους roadies προτείνει ότι "Food for Thought" θα ήταν καλύτερος τίτλος

Video Url

 

 

https://www.popup.gr/