Ποιος να θυμάται σήμερα τον Vic Dana που έγινε 81 ετών

Ποιος να θυμάται σήμερα τον Vic Dana που έγινε 79 ετών

Στις αρχές της δεκαετίας του '60 άρεσε ιδαίτερα σε μένα και τον Πετρίδη, είχε μερικά ωραία τραγουδάκια.

Ποιος άλλος θα τον θυμάται; ο Λάκης Παπαδόπουλος και ο Λευτέρης Κογκαλίδης, εγώ από τότε έχω να τα ακούσω έτσι Λάκη; 

Ανακαλύφθηκε από τον Sammy Davis Jr. , ο Dana ήταν ένας εξαιρετικός άνδρας χορευτής, ιδιαίτερα στο tap , και ενθαρρύνθηκε από τον Davis να μετακομίσει στο Λος Άντζελες για να προχωρήσει στην καριέρα του.

 Είναι περισσότερο γνωστός για την ηχογράφηση του 1965 του τραγουδιού του Sid Tepper και του Roy C. Bennett " Red Roses for a Blue Lady ", που ήταν ένα σινγκλ του Billboard Top Ten . 

Το ομότιτλο άλμπουμ του μπήκε στο Top 20.  Πριν από αυτήν την επιτυχία ως σόλο καλλιτέχνης, ο Dana ήταν ο τραγουδιστής των Fleetwoods (μόνο για ζωντανές εμφανίσεις), αντικαθιστώντας τον αρχικό τραγουδιστή Gary Troxel όταν ο Troxel κατατάχθηκε στο Ναυτικό των ΗΠΑ. 

Άλλες επιτυχημένες ηχογραφήσεις στο Billboard Hot 100 chart στη δεκαετία του 1960: " Little Altar Boy ", " I Will ", " More ", " Shangri-La ", "I Love You Drops" και "If I Never Knew Your Name" .

Το "I Love You Drops" γράφτηκε και ηχογραφήθηκε από τον τραγουδιστή της κάντρι Μπιλ Άντερσον και ήταν αρκετά δημοφιλές ώστε να ηχογραφηθεί από άλλους, όπως ο Don Cherry και η Teresa Brewer .

Σημείωσε επίσης ένα ρεκόρ στο chart το 1970 με το " Red Red Wine " του Neil Diamond ,UB40 . Το τελευταίο του ρεκόρ στα charts σε εθνικό επίπεδο ήταν το "Lay Me Down (Roll Me Out To Sea)" του Larry Weiss στην ετικέτα του Casino, το οποίο έφτασε στο top 20 της έρευνας Adult Contemporary του Billboard. 

Έξι τραγούδια του Dana έφτασαν στο chart του Music Vendor (αργότερα Record World ) χωρίς να εμφανιστούν στο Billboard chart.

Ο Dana είχε μια σύντομη συμμετοχή ως ηθοποιός σε τρεις τηλεοπτικές εμφανίσεις, πρώτη το 1965 στη σειρά Burke's Law στο επεισόδιο "Who Killed Wimbledon Hastings?" ως Forrest Shea, και στη συνέχεια το 1966 στο δράμα του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου Combat! στο επεισόδιο "Ask Me No Questions" ως Pvt. Τζέιμς.

Εμφανίστηκε επίσης στην τηλεοπτική ταινία του 1968 Shadow Over Elveron ως Tino.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.popup.gr/