A Farewell To Kings-Rush (1977)

A Farewell To Kings-Rush (1977)

Από το ομώνυμο άλμπουμ του 1977

Το A Farewell to Kings είναι το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του καναδικού ροκ συγκροτήματος Rush , που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 1977 από την Anthem Records . Μετά την περιοδεία στο προηγούμενο άλμπουμ τους 2112 (1976), που είδε το γκρουπ να φτάνει σε μια νέα κριτική και εμπορική κορύφωση, άρχισαν να δουλεύουν για μια συνέχεια.  Αποφάσισαν να την ηχογραφήσουν στα Rockfield Studios στην Ουαλία, που ήταν και η πρώτη φορά που οι Rush ηχογράφησαν ένα άλμπουμ εκτός Τορόντο. Το συγκρότημα επέκτεινε τον ήχο του με κάθε μέλος να παίζει νέα όργανα που δεν είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, και ηχογράφησε μια μίξη από συνοπτικά και μεγάλα τραγούδια.

Το A Farewell to Kings έφτασε στο Νο. 11 στον Καναδά και βοήθησε το συγκρότημα να συνεχίσει να διευρύνει το κοινό του διεθνώς, φτάνοντας για πρώτη φορά στο top-40 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ. Το " Closer to the Heart " κυκλοφόρησε ως το πρώτο σινγκλ του άλμπουμ, το οποίο έφτασε στο Νο. 36 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Rush περιόδευσαν για να υποστηρίξουν το άλμπουμ από τον Αύγουστο του 1977 έως τον Ιούνιο του 1978. Η περιοδεία είδε το συγκρότημα να πρωτοστατεί σε μεγάλους χώρους σε όλο τον Καναδά και να παίζει και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

https://www.popup.gr/