Dr Mabuse-Propaganda

Dr Mabuse-Propaganda

35 χρόνια πριν, 62 ετών η Susanne Freytag, Ας θυμηθούμε ήχους που αγαπήσαμε, Claudia Brücken [Propaganda] (έγινε 60 ετών) 

Το " Dr. Mabuse " είναι το ντεμπούτο single του γερμανικού new wave / synth-pop συγκροτήματος Propaganda . Η παραγωγή του τραγουδιού έγινε από τον Trevor Horn και κυκλοφόρησε στην εταιρεία του, ZTT το 1984. Εμφανίζεται στο ντεμπούτο άλμπουμ A Secret Wish . Ήταν μια μέτρια επιτυχία στο τσαρτ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία, φτάνοντας στα νούμερα 27 και 14, αντίστοιχα. Στη Γερμανία, το τραγούδι έφτασε στο top 10, φτάνοντας στο Νο. 7.

Το τραγούδι είναι μια αναφορά στον χαρακτήρα των τριών ταινιών του Fritz Lang . Ο Δρ Mabuse the Gambler , The Testament of Dr. Mabuse και The Thousand Eyes of Dr. Mabuse .

Δημιουργήθηκε ένα μουσικό βίντεο, με τον Πολωνό ηθοποιό Vladek Sheybal ως τον τίτλο του χαρακτήρα.

Η έκδοση 12" περιλαμβάνει μια διασκευή του " Femme Fatale " των The Velvet Underground ως πλευρά B. Το εξώφυλλο κυκλοφόρησε επίσης στο άλμπουμ συλλογής διάφορων καλλιτεχνών του 1985 IQ 6 Zang Tumb Tuum Sampled και στη συλλογή του 2002 Outside Κόσμος .

Ένα οργανικό ρεμίξ αυτού του τραγουδιού που ονομάζεται "Abuse" εμφανίστηκε στους τίτλους έναρξης της ταινίας του John Hughes το 1987 Some Kind of Wonderful , στην οποία ο χαρακτήρας της Mary Stuart Masterson , Watts, χτυπά τα τύμπανα μαζί με τα κυρίαρχα κρουστά.  Ωστόσο, αυτή η έκδοση δεν εμφανίζεται στο επίσημο soundtrack της ταινίας. 

Προς το τέλος του τραγουδιού, λίγο πριν την κορύφωση, εμφανίζονται κάποιες ασυναρτησίες. Στην πραγματικότητα είναι το γερμανικό ερώτημα "Warum schmerzt es, wenn mein Herz den Schlag verpasst?" έπαιξε ανάποδα . Η αγγλική μετάφραση είναι "Why does it hurt when my heart misses the beat?", οι πρώτοι στίχοι του τραγουδιού. 

 

 

 

https://www.popup.gr/