Μάιος 1983: Ήμουν κι εγώ στο θρυλικό live των Bauhaus στο Sporting

Μάιος 1983: Ήμουν κι εγώ στο θρυλικό live των Bauhaus στο Sporting

BAUHAUS 14.05.83

Δεν είχα καν κλείσει τα 17 τον Μάιο του 83 και περίμενα πως και πως για την πρώτη μου συναυλία που παραλίγο να την χάσω και να μην είναι η πρώτη.

Αυτό προέκυψε λόγω του ότι μερικές μέρες πριν έπαιζαν οι Urian Heep στο γήπεδο του Παναθηναϊκού και φυσικά σε κάθε ροκ συναυλία ξένου συγκροτήματος εκείνη την εποχή που σεβόταν τον εαυτό της, έπρεπε να πέφτει ξύλο και να γίνονται επεισόδια, όπως και έγιναν .

 

urijj

Οι γονείς (μαζί με του κολλητού μου που θα πηγαίναμε μαζί -ίδια ηλικία), τρομοκρατήθηκαν προφανώς και μας απαγορεύσαν να πάμε.

Δεν θυμάμαι φυσικά πως ακριβώς τους μεταπείσαμε να μας αφήσουν τελικά ,αλλά ενδεικτικό της κατάστασης και του κλίματος, ήταν οι 2-3 ζώνες ελέγχου γύρω από το Σπόρτινγκ πριν την είσοδο από την αστυνομία, πράγμα καθόλου συνηθισμένο για την εποχή.

203 3

Οι Bauhaus όταν ήρθαν τον Μάιο του 1983, ήταν στο peak της καριέρας τους με την διασκευή του Ziggy Stardust . Ακολουθούσε ένα ακόμη studio album το καλοκαίρι κύκνειο άσμα πριν την διάλυση της μπάντας.

 

 

Ένα από τα πράγματα που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω, είναι ότι καθ' όλη την διάρκεια της συναυλίας μάλλον σκίνχεντς, που ήταν και αρκετοί εκείνη την εποχή, έφτυναν και πέταγαν γυναικεία εσώρουχα στον τραγουδιστή Peter Murphy κυρίως...

5f8b1 203 2

Προς το τέλος της συναυλίας, κάποιος ‘’πέτυχε’’ τον κιθαρίστα Daniel Ash στο χέρι ή στην κιθάρα. Tην πέταξε και έφυγε από την σκηνή .

Ευτυχώς κάποια στιγμή ξαναβγήκε και τελείωσε η συναυλία με encore

https://www.youtube.com/watch?v=4-ueLl1gCAo

Bauhaus b1 1

Bauhaus b12

Bauhaus b13

Bauhaus b105 0

Γιώργος Κ.

*Φωτογραφίες - T. Berlin