Κυκλοφορεί για πρώτη φορά η συναυλία του live άλμπουμ «Young Shakespeare» που έδωσε ο Neil Young το 1971 στο Shakespeare Theater

Κυκλοφορεί για πρώτη φορά η συναυλία του live άλμπουμ «Young Shakespeare» που έδωσε ο Neil Young το 1971 στο Shakespeare Theater

Για πρώτη φορά μπορούμε να ακούσουμε - και να δούμε - μια από τις πρώτες συναυλίες του Νιλ Γιανγκ· η συναυλία της 22ας Ιανουαρίου του 1971 στο Shakespeare Theater στο Στράτφορντ του Κονέκτικατ κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες ως ζωντανό άλμπουμ και κινηματογραφημένο κονσέρτο.

Πρόκειται για ένα σόλο κονσέρτο (ακουστικά όργανα) της περιόδου του After the Gold Rush, που έδωσε ο Γιανγκ τρεις μόλις μέρες μετά το περίφημο show του στο Massey Hall του Τορόντο.

Η συναυλία στο Shakespeare Theater κινηματογραφήθηκε από ένα γερμανικό τηλεοπτικό συνεργείο, αλλά οι μπομπίνες είχαν έως προσφάτως παραμείνει φυλαγμένες επί πέντε δεκαετίες.

https://www.youtube.com/watch?v=7G_BKu0NjO0

Τώρα, τα πλάνα βγαίνουν στο φως.

Και στο τρέιλερ, ο Γιανγκ δείχνει αποσπάσματα από τα «Tell Me Why», «Cowgirl in the Sand», «A Man Needs a Maid», «Dance, Dance, Dance», «Down by the River», «Helpless» και «Sugar Mountain».

Είναι μια από τις πιο παλιές γνωστές κινηματογραφήσεις του Νιλ Γιανγκ επί σκηνής, αν και υπάρχουν πλάνα από την εμφάνιση του στο Café Feenjon της Νέας Υόρκης (5 Ιουλίου του 1970) και από την εμφάνιση των Crosby, Stills, Nash and Young στο Fillmore East τον Μάρτιο του 1970.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ