Three Dog Night - Mama told me not to come,

Three Dog Night - Mama told me not to come,

Το " Mama Told Me Not to Come ", είναι ένα τραγούδι του Randy Newman που γράφτηκε για το πρώτο σόλο άλμπουμ του Eric Burdon το 1966.

Ο Newman λέει ότι το τραγούδι το εμπνεύστηκε από τον δικό του ανάλαφρο προβληματισμό στη μουσική σκηνή του Λος Άντζελες στα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Όπως με τα περισσότερα τραγούδια του Newman, παίρνει έναν χαρακτήρα. σε αυτό το τραγούδι ο αφηγητής είναι ένας προστατευμένος και εξαιρετικά στενόχωρος νεαρός άνδρας, ο οποίος αφηγείται το πιθανώς το πρώτο του «άγριο» πάρτι στη μεγάλη πόλη, σοκαρισμένος και τρομοκρατημένος από το κάπνισμα μαριχουάνας , το  ουίσκι και τη δυνατή μουσική και – στο ρεφρέν του τραγουδιού – θυμάται ότι το «Η μαμά του είπε να μην έρθει».

Η πρώτη ηχογράφηση του "Mama Told Me Not to Come" κόπηκε από τους Eric Burdon & The Animals . Μια προγραμματισμένη single-κυκλοφορία του Σεπτεμβρίου 1966 αποσύρθηκε,  αλλά το τραγούδι συμπεριλήφθηκε τελικά στο άλμπουμ τους του 1967 Eric Is Here . Η σειρά του ίδιου του Newman στο τραγούδι του κυκλοφόρησε στο άλμπουμ 12 Songs του 1970 και χαρακτηρίστηκε από τη συνοδεία πιάνου mid-tempo του Newman, καθώς και από το slide μέρος κιθάρας του Ry Cooder , που δίνουν στο τραγούδι την αίσθηση ενός bluesy Ray Charles. - style rhythm and blues 

 

https://www.popup.gr/