Crocodile Rock-Elton John

Crocodile Rock-Elton John

Ένα τραγούδι που γράφτηκε σαν αστείο και έγινε αυτό που θέλουν να ακούνε όλοι οι φίλοι του Elton John στις συναυλίες του.

Το " Crocodile Rock "  γράφτηκε από τους Elton John και Bernie Taupin και ηχογραφήθηκε το καλοκαίρι του 1972 στο στούντιο Château d'Hérouville στη Γαλλία (αναφέρθηκε ως "Strawberry Studios" στους τίτλους του άλμπουμ), όπου ο Elton John και η ομάδα του είχαν ηχογράφησε προηγουμένως το άλμπουμ Honky Château .

Κυκλοφόρησε στις 27 Οκτωβρίου 1972 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις 20 Νοεμβρίου 1972 στις ΗΠΑ, ως προέκδοση σινγκλ από το επερχόμενο άλμπουμ του 1973 Don't Shoot Me I'm Only the Piano Player και έγινε το πρώτο του νούμερο ένα στις ΗΠΑ. single, φτάνοντας στην κορυφή στις 3 Φεβρουαρίου 1973 όπου έμεινε εκεί για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες. Στις ΗΠΑ, πιστοποιήθηκε χρυσός στις 5 Φεβρουαρίου 1973 και πλατινένιο στις 13 Σεπτεμβρίου 1995 από την RIAA . 

Στον Καναδά, βρέθηκε στην κορυφή του τσαρτ επίσης, παραμένοντας στο νούμερο 1 στο εθνικό τσαρτ σινγκλ RPM 100 για τέσσερις εβδομάδες από τις 17 Φεβρουαρίου έως τις 10 Μαρτίου. Ήταν το πρώτο τραγούδι που κυκλοφόρησε ως single στη δισκογραφική MCA (κατάλογος #40000) μετά τη δημιουργία του MCA (ο Ελτον Τζον ήταν προηγουμένως με την εταιρεία Uni.) 

Το "Crocodile Rock" κυριαρχείται από ένα όργανο Farfisa. Οι στίχοι ρίχνουν μια νοσταλγική ματιά στο πρώιμο ροκ εν ρολ, την ποπ κουλτούρα, τα ραντεβού και τη νεανική ανεξαρτησία εκείνης της εποχής.

Τα μέλη του συγκροτήματος του Elton John, συμπεριλαμβανομένου του Davey Johnstone στις κιθάρες, του Dee Murray στο μπάσο και του Nigel Olsson στα τύμπανα, ήταν επίσης ερμηνευτές στο τραγούδι. Ο ίδιος, ωστόσο, έκανε όλα τα φωνητικά, συμπεριλαμβανομένου και των δευτερευόντων φωνητικών φαλτσέτο.

 

https://www.popup.gr/