A Hard Day's Night-Beatles

A Hard Day's Night-Beatles

Το A Hard Day's Night είναι το τρίτο στούντιο άλμπουμ του αγγλικού ροκ συγκροτήματος Beatles , που κυκλοφόρησε στις 10 Ιουλίου 1964 από την Parlophone , με την πρώτη πλευρά να περιέχει τραγούδια από το soundtrack της ομώνυμης ταινίας τους .

Η αμερικανική έκδοση του άλμπουμ κυκλοφόρησε δύο εβδομάδες νωρίτερα, στις 26 Ιουνίου 1964 από την United Artists Records , με μια διαφορετική λίστα κομματιών που περιελάμβανε επιλογές απότην ταινία του George Martin .

Σε αντίθεση με τα δύο πρώτα άλμπουμ των Beatles, και τα 13 κομμάτια στο A Hard Day's Night γράφτηκαν από τους John Lennon και Paul McCartney., παρουσιάζοντας την ανάπτυξη της συνεργασίας τους στη σύνθεση τραγουδιών.

Το άλμπουμ περιλαμβάνει το τραγούδι " A Hard Day's Night ", με τη χαρακτηριστική εναρκτήρια συγχορδία του, και " Can't Buy Me Love ", και τα δύο υπερατλαντικά νούμερο ένα σινγκλ για το συγκρότημα. Σε πολλά από τα τραγούδια εμφανίζεται ο George Harrison να παίζει ηλεκτρική κιθάρα 12 χορδών Rickenbacker , έναν ήχο που άσκησε επιρροή στους Byrds και σε άλλα γκρουπ στο folk rock / jangle pop κίνημα.

Το άλμπουμ με τα τραγούδια της ταινίας των Beatles έγινε 58 ετών παρέμεινε σχεδόν 5 μήνες στο Νο 1 του Βρετανικού τσαρτ των άλμπουμ από τα τέλη Ιουλίου του 1964.

 

 

 

 

 

 

Video Url

 

 

 

https://www.popup.gr/