Love Is Like Oxygen-Sweet

45 χρόνια πριν, άλλη μία ένοχη απόλαυση και μην ξεχνάτε η αγάπη είναι το οξυγόνο ακόμα και για τον πιο σκληρό άνθρωπο.

Το " Love Is Like Oxygen " είναι ένα τραγούδι του βρετανικού συγκροτήματος Sweet και κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1978. Το έγραψαν ο κιθαρίστας του γκρουπ Andy Scott και ο Trevor Griffin, ένας μουσικός που είχε παίξει με διάφορα αποτυχημένα συγκροτήματα πριν γίνει roadie και μηχανικός ήχου.

Ήταν μια απόκλιση από τις προηγούμενες ηχογραφήσεις του Sweet, οι οποίες βασίζονταν περισσότερο στην κιθάρα και παρουσίαζαν υψηλές φωνητικές αρμονίες . Η εκτεταμένη έκδοση άλμπουμ του τραγουδιού (6 λεπτά 57 δευτερόλεπτα), που εμφανίστηκε στο άλμπουμ τους Level Headed , ενσωματώνει έγχορδα και έχει μερικά στοιχεία ντίσκο .

Η πρώτη τους κυκλοφορία στην εταιρεία Polydor μετά την αποχώρησή τους από την RCA , ήταν και η τελευταία τους επιτυχία στο Top 10, φτάνοντας στο Νο. 4 στη Νέα Ζηλανδία . Νο. 6 στην Ελβετία . Νο. 8 στο Βέλγιο , τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες . Νο. 9 στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία . και Νο 10 στη Δυτική Γερμανία .

Αργότερα εκείνο το έτος τιμήθηκε με υποψηφιότητα για το τραγούδι της χρονιάς στα βραβεία Ivor Novello , αν και ηττήθηκε από το " Baker Street " του Gerry Rafferty . Το τραγούδι περιλαμβάνεται συχνά σε συλλογές με τις μεγαλύτερες επιτυχίες, συνήθως στην επεξεργασμένη single έκδοσή του.