Everybody Loves Somebody-Dean Martin

Everybody Loves Somebody-Dean Martin,

Ολοι έχουν αγαπήσει κάποιον κάποτε, έστω μία φορά στην ζωή τους, όμως αυτά δεν τυχαίνουν κάθε μέρα, όταν σας τύχει μην το αφήσετε να περάσει έτσι, δεν επιστρέφει.

Αν και γράφτηκε σχεδόν 20 χρόνια νωρίτερα, μέχρι το 1964 το τραγούδι είχε ήδη ηχογραφηθεί από αρκετούς καλλιτέχνες - συμπεριλαμβανομένου του Frank Sinatra - αλλά χωρίς μεγάλη επιτυχία. Ο Lane έπαιζε πιάνο για τον Dean Martin στο Dream του με τις συνεδρίες του Dean LP, και με μια ώρα περίπου απομένουν στο στούντιο και ένα μικρό τραγούδι, ο Lane πρότεινε στον Martin να τρέξει με τη μελωδία του.

Ο Ντιν ήταν ευχάριστος και ο μικρός συνδυασμός πιάνου, κιθάρας, ντραμς και μπάσου ερμήνευσε μια σχετικά ήσυχη, χαλαρή εκδοχή του τραγουδιού (συμπτωματικά, ο Μάρτιν το είχε τραγουδήσει σχεδόν 20 χρόνια νωρίτερα στη ραδιοφωνική εκπομπή του Μπομπ Χόουπ το 1948, και επίσης στους Martin και Lewisραδιοφωνικό πρόγραμμα του NBC την ίδια περίπου εποχή). Σχεδόν αμέσως ο Μάρτιν ηχογράφησε ξανά το τραγούδι για το επόμενο άλμπουμ του, αυτή τη φορά με πλήρη ορχήστρα και χορωδία.

Η δισκογραφική του, Reprise Records , ήταν τόσο ενθουσιώδης για τις δυνατότητες επιτυχίας αυτής της έκδοσης που ονόμασαν το LP Everybody Loves Somebody για να το αξιοποιήσουν.

Αν και ακόμα ένας σημαντικός καλλιτέχνης ηχογράφησης, ο Dean Martin δεν είχε επιτυχία στα 40 καλύτερα από το 1958. Με τη βρετανική εισβολή να κυριαρχεί στα charts των ΗΠΑ, λίγοι είχαν ελπίδες ότι ένας Ιταλός τραγουδιστής που τραγουδούσε κυρίως standards για σχεδόν 20 χρόνια θα επηρεάσει πολλούς έφηβους.

Ο Μάρτιν αγανακτούσε το ροκ εν ρολ και η στάση του δημιούργησε σύγκρουση στο σπίτι με τον 12χρονο γιο του Ντιν Πολ Μάρτιν , ο οποίος όπως πολλοί νέοι εκείνη την εποχή λάτρευε ποπ συγκροτήματα όπως οι Beatles . Είπε στον γιο του, «Θα βγάλω τους λάτρεις σου από τα τσαρτ», και στις 15 Αυγούστου 1964 έκανε ακριβώς αυτό: «Όλοι αγαπούν κάποιον» χτύπησε τους Beatles.

A Hard Day's Night " από το Νο. 1 slot στο Billboard , ανεβαίνοντας κατευθείαν στην κορυφή τόσο του Billboard Hot 100 όσο και του Pop-Standard Singles chart,  το τελευταίο για οκτώ εβδομάδες. 

Τελικά αντικατέστησε το " That's Amore " ως το χαρακτηριστικό τραγούδι του Μάρτιν και το τραγούδησε ως θέμα της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής του βαριετέ σόου από το 1965 έως το 1974. Το τραγούδι έχει ταυτιστεί τόσο με τον Μάρτιν που οι μεταγενέστερες εκδόσεις συγκρίνονται πάντα με το δικό του.

Το "Everybody Loves Somebody Sometime" εμφανίζεται στον ταφικό μαρκαδόρο του Martin στο Λος Άντζελες. 

Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url

 

https://www.popup.gr/